ANYONE BUT YOU: Sydney Sweeney stjæler showet i ny rom-com

Af Anna Lucia Dominguez

Hvis julemaden ikke var nok til at mætte jer, er der flere kalorier at hente i den nye film, Anyone But You. Instruktøren bag Easy A (2010) og Friends with Benefits (2011), Will Gluck, forkæler os med endnu en romantisk komedie – en mangelvare i vores tids biografer – og her er julestemning erstattet med så meget sol, pool og palmer, at man bliver helt misundelig. 

Bea (Sydney Sweeney) og Ben (Glen Powell) møder hinanden tilfældigt i en café, og med det samme er kemien mellem dem til at føle på. Deres efterfølgende date forløber fuldstændig perfekt, og ja – det ligner kærlighed ved første blik. Men morgenen efter deres drømmedate opstår en grim misforståelse (der selvfølgelig nemt kunne være løst, havde målet været at lave en 15 minutters kortfilm). Det efterlader begge bitre og med et ønske om aldrig at se hinanden igen. 

Så let skal det dog ikke være, når man er hovedrollerne i en romantisk komedie; de er selvfølgelig inviteret til samme bryllup, og skal begge på weekendophold til Australien. Puha, det kunne næsten ikke blive værre.

Det kommende brudepar, Beas søster Halle (Hadley Robinson) og Bens gode veninde Claudia (Alexandra Shipp), er noget bekymrede for at de to ærkerivaler vil ødelægge brylluppet – gnidningerne mellem dem starter ildebrænde fra første dag i Australien – og får derfor hele familien med på en plan om at sætte dem op med hinanden. 

Som et modtræk bliver Bea og Ben enige om at lade som om, at de er sammen for at få fred fra familien. Det hele ender som et spil om, hvem der i virkeligheden narrer hvem. 

Sydney Sweeney bærer filmen og brillerer i filmens komiske øjeblikke, men trækker samtidig tilskueren med ind i Beas usikre følelsesliv. Hun står ved en skillevej i sit liv, hvor hun netop har taget afsked med både sin forlovelse og sin uddannelse uden at vide, hvad fremtiden bringer. Beas navigation i at finde ud af, hvad hun drømmer om, resonerer nok med de fleste, og Sweeneys portrættering gør det råt og dybfølt, selv midt i en film, der mest af alt er plat og useriøs. 

Desværre er det ikke helt nok til at veje op for bikarakterernes sommetider slatne præstationer. Karismabudgettet blev brugt op på de to hovedroller, der fungerer absolut glimrende sammen, mens resten kæmper med at få sagt deres vittigheder OG spille skuespil samtidig. Det er ærgerligt, for filmen har ellers mange potentielt sjove replikker, som aldrig rigtig får luft under vingerne.

Den ene undtagelse er den dumme australske surfer (spillet af relativt ukendte Joe Davidson). Han er som en af de eneste altid underholdende at se på, hvilket filmen nyder godt af. Heldigvis tager Anyone But You ikke sig selv særlig seriøst og slipper afsted med en del på grund af Bea og Bens charmerende duo. Så har man savnet episke kærlighedserklæringer, dybt tåkrummende scenarier og lidt sommer ovenpå julestressen, så er man havnet i den rigtige biografsal. 

Kommentarer