JIGSAW: Den ottende omgang torture porn er imponerende dårlig

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Af Troels Jensen

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Nu er det tid igen. For ottende gang.

Forgængeren fra 2010 havde ellers den betryggende titel Saw 3D: The Last Chapter, men det må have været småt med lommepengene på Lionsgate, for fandeme om ikke de lavede en mere. Den har fået titlen Jigsaw, og ja, den er præcis ligeså skod dårlig, som man kunne forvente.

Jigsaw har overhalet alle sine forgængere med milevis, som den værste installation i serien. Det siger ikke så lidt, for det er godt nok længe siden, legen har været noget, der mindede om god.

 

Det er skidt over hele linjen, men værst er det med manuskriptet. Jigsaw er så spækket med komisk dårlige replikker, at jeg grinte langt mere, end jeg gøs. Historien er akkurat, som den plejer: En række idioter skal bode for deres skumle fortid ved at gennemføre en kavalkade af dovent udtænkte sadistiske prøvelser sideløbende med, at en stereotyp detektiv forsøger at finde ud af, hvor hulen blodbadet finder sted. Hvis man endnu ikke har forladt biografen, kvitteres der selvfølgelig med et hæsblæsende søgt og overforklaret plottwist til sidst. Historien er desuden peberet med fesne sideplots, som absolut ingen berettigelse får. For at det ikke skulle være nok, er der også langt flere plothuller, end jeg har fingre at tælle dem på.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”facts” width=”1/4″][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Jigsaw[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2017[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Michael & Peter Spierig[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Jigsaw er faktisk så spektakulært elendig, at det er meget svært at komme på noget pænt at sige om den. Det skulle da lige være, at lydsiden faktisk slet ikke er dum. Der er nogle fede omend lidt overdrevne lydeffekter, og franchisens ikoniske score har også fået en fin makeover.

Mere ros har jeg heller ikke.

 

Ingen forventer at film nummer otte i en allerede fortærsket franchise skal opfinde den dybe tallerken, og jeg ville egentlig kunne tilgive den at være en dårlig film, hvis den da bare havde leveret, hvad den lovede: en gedigen omgang splat. Men ak, ikke engang det formår den. Der er ikke tilnærmelsesvis nok blod, og de blodige scener der er, er så dårligt udførte og elendigt spillede, at jeg på intet tidspunkt fik trang til at kigge væk. De dræberaggregater de har udtænkt, er så latterlige, så dumme, at ethvert tilløb til reel spænding fuldkommen drukner i komik.

 

Man kan more sig en smule over, hvor gennemført elendig en film, det er, men meget anden underholdningsværdi er der ikke at finde. Jo, måske kan man fnise lidt af mysteriet om, hvordan i alverden folkene bag har tilladt det clusterfuck af en film at få premiere.

Desværre er det nok usandsynligt at Lionsgate og co. bliver straffet for at have lavet en af årets værste film. Den skal sikkert nok tjene dem en god slat penge, men forhåbentlig ikke nok til at de kunne finde på at lave flere. For guds skyld ikke flere. Please.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer