A BAD MOMS CHRISTMAS: Julen er hjerternes (og klicheernes?) fest

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Af Lise Burmeister

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Den nok mest højprofilerede måned på hele året venter os rundt om hjørnet. Julen er tiden, hvor kærligheden og familien skal fejres – men også sættes på prøve.

For midt i den hektiske storm af last minute gaveindkøb og trivielle familiesammenkomster, kan selv den mest ferme husmor miste pusten. De tårnhøje forventninger truer hvert år med at ødelægge julefreden – og forstanden – hos de mødre, som prøver at holde sammen på brunkagehuset når højtiden sparker døren ind.

 

Det er i hvert fald tilfældet hos de slemme mødre Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) og Carla (Kathryn Hahn).

 

Og julefreden bliver kun yderligere spoleret, da kvindernes mødre kommer til byen. De nyankommne bedstemødre truer med at overtage julen, og vores mor-trio må nu forsøge at gøre oprør. Blandt andet ved at drikke sig fulde i et butikscenter og stjæle et juletræ fra Foot Locker?

 

De slemme bedstemødre bliver spillet af tre sande sværvægtere fra Hollywood; Cheryl Hines, Christine Baranski og Susan Sarandon.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”facts” width=”1/4″][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
A Bad Moms Christmas[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES: [/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2017[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØRER:

Jon Lucas & Scott Moore[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Under de første fem minutter af filmen, frygtede jeg en jævn gentagelse af Bad Moms, men de interne mor-datter-dilemmaer giver filmen et tiltrængt ansigtsløft og tilføjer substans til fortællingen. Det er især interessant at få tilført et dybere lag til Kathryn Hahns karakter i form af hendes opvækst med Isis, en rebelsk roadie mor (en overbevisende Susan Sarandon), som kun skænker hende et besøg, når der mangler penge til hestevæddeløb og pot. De to kvinder har god kemi på det store lærred og deres scener leverer de fleste af filmens ellers sjældne grineværdige scenarier; som da de to kvinder klarer juleindkøbene ved at stille sig ude foran et supermarked og stjæle madvarer fra andres indkøbsvogne.

 

Jon Lucas og Scott Moore har tidligere arbejdet med komiske trioer, som i The Hangover (2009) og i A Bad Moms Christmas agerer de igen som instruktører og manuskriptforfattere. Efter modtagelsen af sidste film har de nok taget en del notater og forstået, at Kathryn Hahn og hendes over-the-top, men komiske, portræt af Carla, var værd at give mere screen time.

 

Men det er ikke nok til at redde filmen, der ellers er fattig på oprigtige grin. Der er spillet på de sikre kort og lavet komik baseret på et klichekatalog. Vi har dick-jokes i lange baner, børn der siger f-ordet, teenagedreng, der får en bold i skridtet, julemanden, som får en lapdance – og endnu flere dick-jokes. Og de reelt sjove øjeblikke forsvinder i mængden af plat falde på halen-komik.

 

Jovist, en slow-motion montage, hvor mødrene drikker sig fulde og giver den gas med diverse udskejelser, er da sjovt, men ikke når vi ser syv af dem. Og mandestrippere i julekostume er skam god underholdning, men behøver vi hele to danseoptrædener med Justin Hartleys vaskebræt?

 

A Bad Moms Christmas lider under en klar kunstnerisk dovenskab. Jon Lucas og Scott Moore presser konceptet mødre-på-slap-line alt hvad de kan, og det ligner til forveksling en gentagelse af The Hangover, som også fik franchise behandlingen af makkerparret. Med offentliggørelsen af en Bad Dads spin-off, bliver tendensen endnu tydeligere. Når det kommer til kreativitet og nye ideer inden for komediegenren, kører Hollywood på lavt blus.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer