Anmeldelse
WINE COUNTRY: Druktur i det californiske vinparadis

Af Anna Hedegaard Kristensen

Plot og historie bliver biroller i Amy Poehlers instruktørdebut, Wine Country, der sætter humor i højsædet, og måske mere ligner en reunion-fest for tidligere Saturday Night Live-kvinder, end den ligner en spillefilm. Den gør dog stadig noget, som mange andre film ikke gør: den putter den midaldrende kvinde forrest.

Rebecca (Ratchel Dratch) fylder 50, og i den forbindelse har veninden Abby (Amy Poehler) arrangeret en weekendtur i Californiens ”wine country” for dem og deres fire andre veninder. Disse inkluderer arbejdsnarkomanen Catherine (Ana Gasteyer), den trætte Naomi (Maya Rudolph), den asociale Jenny (Emily Spivey) og den udadvendte Val (Paula Pell). De californiske bakker lægger dog ikke kun op til sjov og spas, men også til kvindernes refleksioner over deres venskab og semi-eksistentialistiske tanker om, hvad de vil med livet.

Filmen er pakket med sjove øjeblikke. De seks kvinder er allerbedst med et glas vin i hånden og frie tøjler foran kameraet, og det virker det i den grad til, at de har fået. Der synges, råbes, rulles ned ad bakker og snakkes i fuldskab. Man kan ikke undgå at tænke på dengang, disse kvinder styrede Saturday Night Live (1975-). Særligt i et øjeblik, hvor Maya Rudolphs karakter i fuldskab kravler op på et klaver for at synge for fødselaren Rebecca, tænker jeg tilbage på de utallige gange, hun har sunget for morskabens skyld på SNL.

Måske plottet er blevet sparet væk til fordel for de komiske øjeblikke. Det føles i hvert fald ikke som meget mere end en middelmådig fortælling. Havde det ikke været for kvindernes charme foran kameraet, ville filmen være mere kedelig end de fleste, men kvinderne formår at tage fokus fra plottet og gøre filmoplevelsen underholdende.

I få tilfælde falder grinet dog til jorden for mig. Den ellers så fantastiske Tina Fey har en mindre rolle i filmen som udlejeren Tammy. Jeg ved ikke om det er Poehlers instruktion af sin veninde, eller Feys egen beslutning om sin karakter, men der er noget ved den skovmandskjorteklædte, macho-men-ikke-helt pessimist, som ikke helt fungerer.

På trods af, at plottet er mere gennemsnitligt end hvad godt er, så skal det alligevel have lidt ros. Ikke for dét, den handler om, men for dem, den handler om. Det er fedt at se Amy Poehler tage sagen i egen hånd og stable en film på benene, som man ikke ser mange af i Hollywood. Nemlig en film, der handler om midaldrende kvinder. Og det er fedt at se, at disse kvinder har det sjovt og kan drikke, feste og flirte bedre end nogensinde før. Midtvejskriseramte kvinder kan også have det sjovt!

 

Wine Countryer tilgængelig på Netflix.

Kommentarer