VENUS – LET’S TALK ABOUT SEX: ”Flov over ikke at være flov”

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Anne Christine Fabricius[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Hvor mange har du været sammen med? Hvor mange af dem har givet dig en orgasme? Hvad er dit forhold til skam? Venus – let’s talk about sex er en dokumentar om kvinders forhold til seksualitet. Ser de porno? Hvilke fantasier har de? Og kan man overhovedet gøre overvejelser af slagsen til et spørgsmål om hvad ”de” gør, sådan helt generelt? Svaret må være nej. Netop derfor er dokumentaren så grundlæggende vigtig. Kvinder kommer i alle former og farver. Vi er alle forskellige. Vores erfaringer er forskellige, men noget tyder på, at vi alle mærker en vis forventning fra omverdenen til, at vi skal passe ind i en kasse, som kunne hedde ”det uskyldige køn”.

 

Bag projektet står Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen. I virkeligheden var tanken at lave en erotisk film på kvinders præmisser. De to instruktører fik over hundrede henvendelser. Resultatet blev i stedet til en samling af indholdet i de forskellige castings. De mange kvinders fortællinger tyder på, at sex stadig tænkes på som noget der findes for mænds skyld. Dokumentaren kunne nemt have udviklet sig til at være en kæmpe fuckfinger til det mandlige køn, men ikke en eneste gang tænker man, at den er til for at provokere. Den er der til dem der vil, dem der er nysgerrige, dem der er åbne. Formatet er enkelt. Der bliver ikke pyntet på noget, og det meste af dokumentaren bruger man i øjenhøjde med de medvirkende. Denne følelse skabes af autentiske close-ups, hvor man får lov til at se kvinderne tænke, reagere og føle, ligesom man nok selv ville have gjort i en situation hvor man bliver spurgt om, at fortælle om sine mest personlige seksuelle erfaringer.

 [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Venus – Lets talk about sex[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:5-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Lea Glob & Mette Carla Albrechtsen[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
Danmark[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Kvinder omtales, diskuteres og bedømmes, men sjældent ser man dem i fokus i så høj grad som man gør her. Det er en hyldest til kønnets kompleksitet. Det er en hyldest til seksualiteten i sig selv, og det faktum, at kvinder også har sex. De har det ikke for mandens skyld. Kvinder tænker på sex, og de gør det ofte. Måske hver halve time. Og hvad så?  Man hører én af de medvirkende sige, at hun har følt sig flov over ikke at være flov. Dette er noget, som de fleste kvinder nok vil kunne genkende. Tanken om, at kvinders seksualitet er minimal, og måske eksisterende kun på mandens præmis, er forældet. Vi trænger til en ny fortælling, som afspejler virkeligheden. Derfor er det så en rørende oplevelse at se Venus – let’s talk about sex. Man hører fremmede kvinder tale om en upoleret sandhed, som få gider at portrættere. At høre så mange mennesker sige højt hvad man selv tænker giver en fornemmelse af tilhør. Det er som at gå fra at føle sig flov til at være stolt af, at være et seksuelt væsen med både skøre fantasier og faste grænser.

 

Mit håb er, at man i biografsalene vil se lige så mange mænd som kvinder blandt publikum. Det er vigtigt at vi får en bedre fornemmelse af hvad vi kan og vil med hinanden. Det er nødvendigt, at sex fortælles om, som det, det er: menneskeligt. Ikke mandligt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer