OPTAKT TIL INFINITY WAR:
Vejen til den nye Avengers…

Der er sket meget de sidste ti år for Marvel. Med Infinity War (2018) står de nemlig med film nummer 19 på listen. Hvis man skulle se alle film i én omgang, så ville det tage 41 timer og 14 minutter. Det er dog ikke alle, der har fået set alle filmene på listen – eller også har du, men så har du ikke lige fået frisket hukommelsen op.

Hvad er der sket i de seneste film, som har betydning for denne her?

Lad os tage et skridt tilbage to år og kigge på Captain America: Civil War (2016), som var det næste skridt mod et delt univers. Captain America (Chris Evans) og Iron Man (Robert Downey Jr.) endte med ikke at stå på talefod mere, og karakteren Winter Soldier (Sebastian Stan) blev sammen med Captain America sendt til Wakanda. Hawkeye (Jeremy Renner), Ant-Man (Paul Rudd), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) og Falcon (Anthony Mackie) blev fængslet under den store konflikt i filmen og sendt til fængslet The Raft. I den sidste scene i filmen får Captain America dem ud derfra. Iron Man har brækket armen, og War Machine (Don Cheadle) har mistet brugen af sine ben.

Nogle måneder senere udkom Doctor Strange (2016), som introducerede os til en ny karakter, men en kæmpe inden for tegneserierne: Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch). The Master of the Mystic Arts eller vogteren af en af Infinity-stenene, Time-stenen, også kaldt Eye of Agamotto.

Disse Infinity Stones viser sig at være vigtige for kæmpen Thanos (Josh Brolin), som har søgt universer igennem for at finde dem – alle seks af dem: Power, Space, Reality, Time, Soul og Mind-stenene. To af disse sten findes på vores jord – Time-stenen hos Stephen Strange, og Mind-stenen hos androiden Vision (Paul Bettany), som blev bragt til live i Avengers: Age of Ultron (2015).

De to andre sten, vi kender til, findes henholdsvis på Xandar, som optrådte i Guardians of the Galaxy (2014), hvor Star-Lord (Peter Quill) efterlod Power-stenen med Nova Corps’et. Den anden findes hos The Collector (Benicio del Toro), på en planet kaldet Knowhere. Dér efterlod Thor (Chris Hemsworth) Reality-stenen i slutningen af Thor: The Dark World (2013).

Én til kunne man finde i Asgård, indtil dette land blev tilintetgjort i Thor: Ragnarok (2017). Det var Tesseract’en, eller Space-stenen, som Loke (Tom Hiddleston) har været ude efter lige siden starten af denne gigantiske franchise. Sidst så vi ham måske, eller måske ikke, snuppe den fra Asgårds skattekammer.

Den sidste sten, Soul-stenen, forbliver omringet af mystik. Hvor er den? Hvor findes den? Og hvem vogter den?

Efter Doctor Strange, fulgte Guardians of the Galaxy vol. 2 (2017), Spider-Man: Homecoming (2017) og Thor: Ragnarok (2017).

I Guardians of the Galaxy vol. 2 fandt vi ud af mere omkring Gamoras (Zoe Saldana) og Nebulas (Karen Gillan) fortid med Thanos, samt mere omkring Star-Lords far.

I Spider-Man: Homecoming fik vi endeligt Spider-Man (Peter Parker) at se i fuld sving over New Yorks skyskrabere, og ikke mindst fik vi et lykkelig gensyn imellem Tony Stark og Pepper Potts (Gwyneth Paltrow).

Endelig, i Thor: Ragnarok, blev Thors hele verden lagt for bålet og brændt til aske. Ikke mere end en håndfuld hundrede asere, Thor, Loke og Heimdal (Idris Elba) overlevede i en rumraket.

Hvor efterlader det så os?

Ant-Man, Falcon, Scarlet Witch og Hawkeye er sluppet løs fra deres fængsel – det ved vi fra Prelude-tegneserien som fulgte med markedsføringen af filmen. Thor og de andre asere er på vej mod jorden for at samle resten af Infinity-stenene sammen og sørge for, at Thanos ikke får fingrene i dem.

The Winter Soldier, så vi, var blevet fikset af T’Challas (Chadwick Boseman) lillesøster, Shuri (Leticia Wright), i Wakanda, hvor han lever livet som The White Wolf.

Som Thanos selv siger det i trailerne: “destiny arrives”. Vi har allerede set hvad Thanos’ styrker kan udøve med Chitauri-angrebet på New York i den første Avengers-film (2012), vi har set alle vores yndlingskarakterer arbejde med deres egne evner hver for sig, eller mod hinanden, men aldrig har vi set dem bruge deres evner mod en modstander som Thanos.

Listen over karakterer, der er med, er uendelig lang – og det gælder kun de karakterer, som vi ved, er med.

Som en ægte tegneserie er det umuligt at finde ud af, hvilken karakter der kommer til at dukke op i næste scene, eller hvilken drejning historien kommer til at tage.

Og selv dem, som har læst en del Marvel, vil ikke kunne sige, hvem der dukker op ud af det blå, eller hvem der kommer til at lade livet…

Kommentarer