TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT: En eksplosiv omgang bras

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Oliver Noppenaug[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Man siger, at der er tre ting i livet, der er konstante: Forandring, valg og principper. Jeg synes dog, at det er på tide at tilføje Michael Bays brug af eksplosioner i sine film til listen. Manden synes at forvandle brag og bulder til kolde kontanter, som ingen andre. Og mon ikke også at nyeste skud på Transformersstammen nok skal få tjent en pæn mønt ind. Men er det egentlig bare tomme kalorier?
Ja. I dén grad.

 

Efter alt ødelæggelsen forårsaget i de tidligere film, er transformerne en jaget race på jorden. Cade Yaeger(Mark Wahlberg) bruger sin tid på at redde disse robotter og tage dem hjem til sit robotreservat. Han er dog en eftersøgt mand, og efter han finder en gammel talisman er det ikke kun militæret, der er efter ham, men også den onde Megatron. Ikke nok med det, så står jordens undergang endnu engang for døren, men hvor er Optimus Prime, når man har brug for ham?

 

Ovenstående resume yder på ingen måde retfærdighed til den rodebutik, der er Transformers 5. Jeg fik jo slet ikke nævnt, at vi i løbet af filmen når at være i fire forskellige tidsaldre, på tre planeter, næsten samtlige kontinenter, utallige storbyer, i luften, på landet, under vandet, i et rumskib og i en ubåd. Vi møder riddere, dinosaurer, guder, troldmænd, 2-3 styks”Den udvalgte” og en tilsyneladende uendelig strøm af karaktere, hvis navne man har glemt lige så hurtigt, som de er blevet introduceret. Det er utrolig svært at følge med i og endnu sværere at være interesseret i. Man skulle tro, at man med 2 timer og 30 minutter ville have masser af tid til at fortælle en historie om store robotter, der tæver hinanden, men filmen bugner af overflødigt fyld. Der er ikke noget at sige til, at jeg absolut ingen anelse havde om, hvad der skete, og hvor vi befandt os de sidste 20 minutter.

 [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Transformers: The last knight[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:1-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2017[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Michael Bay[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Det hele er meget mystisk, men det er dog stadig manuskriptet, der præsenterer det største mysterium. For hvordan i alverden er der blevet sagt god for det her? Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel og Laura Haddock gør, hvad de kan, men der er ikke en eneste replik, der er til at holde ud. Humoren synes at gå ud på, at robotter og Anthony Hopkins skal sige grimme bandeord. F.eks. har vi et gyldent øjeblik med en robot, der arrigt udbryder: “Jeg knepper dig i hjernen”. Det virker unaturligt aggressivt og “edgy” ift., at franchisen er baseret på en tegnefilm til børn. Man er oprindeligt i tvivl, om det er en anerkendt filminstruktør eller en 14 årig med for meget Monster energidrik i blodet, der har skrevet den.

 

Transformers 5 har virkeligt ikke særligt meget kørende for sig. Man griner, når det absolut ikke er meningen, og man græmmes, når der så til gengæld skal grines. Bevares, der er ganske mange eksplosioner, og transformerne er da også vældig godt animeret, men det burde efterhånden være standarden, fremfor en styrke. Eftersigende skulle der være planer om yderligere 14(!) film i serien, så der er da masser af muligheder for, at den gode Michael Bay kan få transformeret franchisen til noget, der er bare tilnærmelsesvis udholdeligt at se på.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer