The Punisher er den mest rå karakter i MCU, men hvor bliver serien af?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Af Christine Roederer

[/vc_column_text][vc_column_text]Lige om lidt udkommer Marvels The Punisher (2017). Det bliver Marvel Studios i hvert fald ved med at fortælle på alle de sociale medier og i interviews. Serien lader desværre vente på sig. Men hvad er det, der gør, at The Punishers markedsføringskampagne har været så god, og hvad kan vi forvente os af Frank Castle?

 

Frank Castle bliver The Punisher

 

All the things that I’d done; memories… They never hurt me. But the past, it’s more than memories… it’s the devil you sold your soul to. He’s coming. He’s coming to collect.

 

Sådan lød det, da Marvels The Defenders (2017) afsluttede episode 8 med den forventede post-credit-scene – også selv om Frank Castle selv ikke var med i The Defenders. Jon Bernthals Frank Castle hamrede The Punisher-logoet i et betongulv, blandet sammen med klip fra Frank Castles fortid i Marinekorpset. Scenen sætter tonen, og den er hård: Frank Castle er den hårdeste Marvel-karakter fra Netflix-universet indtil videre.

 

Frank Castle, aka. The Punisher, dukkede op i Marvel-tegneserier i 1974 – lige inden slutningen af krigen i Vietnam. En krigsveteran hvis familie bliver myrdet i koldt blod i Central Park, uden at han kan gøre noget ved det – dét er grundessensen af karakteren. I 1974 var han en Vietnamveteran, men i anden sæson af Daredevil (2016) bliver det fastlagt, at Frank Castle er en moderne krigsveteran med baggrund i Irak og Afghanistan. Han var med i marinekorpset som snigskytte – blandt andet på klassificerede missioner.

 

I hele hans introduktion bliver Frank Castle fremstillet som en ”one man army” og ”the grim reaper”, der kender alt til våben og militærtaktik, og som sender rædsel gennem alle borgerklasser i Hell’s Kitchen, ved at hænge medlemmer af det mexicanske kartel op i kødkroge, at sprænge bikergruppen Dogs of Hells Harley Davidson’er i luften, og at skyde sig igennem gangstergruppen The Kitchen Irish, som alle var med den dag, hans familie døde.

 

Han har mistet alt, og han lever kun for at slå dem ihjel, som var til stede i Central Park, da hans familie blev slagtet ved en mislykket undercover-narkohandel – nemlig det mexicanske kartel, Dogs of Hell og The Kitchen Irish. Først da han åbner sig for Deborah Ann Wolls Karen Page under sin offentlige retssag for over 30 mord og 70 sigtelser, viser det sig, at han er en mand, som har mistet alt, og ikke kan få det tilbage.

 

Marvel og Netflix skruer op

 

Den 20. september udkom første trailer til The Punisher, som viser Frank Castle, mens Metallicas successang ONE pryder lydsiden. Og det er et meget opfindsomt valg fra Marvels side af.

 

Sangen går hånd i hånd med en pacifisme, som henleder tankerne på Johnny Got His Gun (1971) – en antikrigsfilm baseret på bogen af samme navn. Metallica skrev sangen, efter at have set filmen, og har sidenhen købt rettighederne til filmen. Den indgår endda i den officielle musikvideo til ONE.

 

Now that the war is through with me, I’m waking up I cannot see, that there’s not much left of me, nothing is real but pain now”, synger James Hetfield i det første vers af sangen.

 

Sangen og filmen handler om en ung første verdenskrigssoldat ved navn Johnny, som vågner på hospitalet efter at have været ramt af en artillerigranat. Han har mistet armene, benene og hele ansigtet (øjne, ører, tænder, tunge). I denne tilværelse finder han ud af, at han ikke kan tage livet af sig, hvilket ellers er hans første ønske.

 

Johnny finder i sin tågede tilstand ud af, at han hellere vil vises frem, så befolkningen kan få krigens rædsler at se. Det er kun gennem morsekode og en sygeplejerske, at Johnny kan få kontakt til omverdenen igen.

 

Med denne trailer, som var optakt til årets New York City Comic Con, fik vi endelig et første kig på de karakterer, som vi kender fra The Punisher-tegneserierne. Vi ser blandt andet Ebon Moss-Bachrachs Micro, en hacker som hjælper Frank Castle med at hvidvaske penge og få information, Ben Barnes Billy Russo, Frank Castles bedste ven fra sin tid i marinekorpset (som i tegneserierne går hen og bliver en ærkefjende), og sidst men ikke mindst, får vi et gensyn med Deborah Ann Wolls Karen Page.

 

Gensyn med et kendt ansigt

 

Karen Page kender vi fra Daredevil og The Defenders, hvor hun, som den eneste, kan få menneskelig kontakt til Frank Castle. Alle andre betragter ham som en massemorder, en psykopatisk farlig og voldelig person, men hun opsøger ham for at hjælpe ham. Det er oplagt at trække en parallel mellem Karen Page og sygeplejersken fra Johnny Got His Gun. De er de eneste, der kan få ”hul” igennem til den rigtige Frank eller Johnny, henholdsvis.

 

Just for a minute… Try to be Frank Castle. To be solely fueled by… by a single cluster of seconds.

 

Sådan lyder det fra Karen Page i sæson 2 af Daredevil, og det er stadig disse få sekunder The Punisher kommer til at handle om.

 

Metallicas ONE spiller på maskingeværeffekter som både James Newsteds bass og Kirk Hammetts guitar gengiver i løbet af de 7 minutter, den varer – og det har Marvel ikke overset: Frank Castle skyder samtidig med, at Lars Ulrich slår på trommerne, og den samlede effekt er afsindigt god.

 

The Punisher-karakteren har altid været splittet mellem det gode og det onde – han startede som en skurk i en Spider-Man-tegneserie, og er sidenhen blevet en arketypisk anti-helt. En ting er sikker: Frank Castle er på vej, og han ankommer meget snart.

 

Eller gør han?

 

The Punisher lader vente på sig

 

Efter skudepisoden den 25. september i Mandala Bay Resort i Las Vegas valgte Marvel at trække deres The Punisher-panel fra programmet i New York City Comic Con, og udgivelsesdatoen har måske også fået et skub tilbage efter hændelsen i Las Vegas.

 

The Punisher er jo et perfekt eksempel på USAs lone gunman, og pludselig bliver den fiktive historie om at tage loven i egen hånd lidt for virkelig. Men hjælper det egentligt at skubbe serien ud i tiden? Det sætter i hvert fald Marvel på scenen, når det gælder selvforståelse, og får skabt en ny slags hype omkring serien.

Efter The Defenders skuffede seerne, er det tid til at se hvad Marvel kan få ud af en karakter så rå som denne. Uanset hvornår The Punisher dukker op på Netflix, så er jeg klar til at se Marvel tackle karakteren med pragt og stil.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer