Anmeldelse
THE HUSTLE: En komedie med masser af uforløst potentiale

Af Terese Holm Pedersen

Nogle mennesker gør lige dét ekstra for at opnå deres mål og drømme her i livet. Det kan være ved at tage overarbejde for at få livets brikker til at gå op i en højere enhed, eller at tage chancen og spørge den søde fyr i baren ud på en date. Dette er dog ikke tilfældet for kvinderne i The Hustle, der i stedet lever drømmelivet ved at franarre penge fra tarvelige mænd, der ikke fortjener bedre.

I Chris Addisons film følger vi den karismatiske og sprudlende australier Penny Rust (Rebel Wilson), som snyder og stjæler penge fra naive mænd på barer i hele verden. Ved et pudsigt tilfælde møder Penny den mere avancerede og yderst sofistikerede svindler Josephine Chesterfield (Anne Hathaway), som lever i sus og dus på den franske sydkyst. De to kvinder sætter deres forskelligheder til side og ender med at slå sig sammen i kampen for rige mænds kontanter og værdifulde goder.

Makkerparret stifter blandt andet bekendtskab med rigmanden Mathias, som er spillet af Casper Christensen. Det lyder umiddelbart meget fedt og tjekket med en dansker i denne internationale film, men tro om igen! Det er desværre i stedet en ærgerlig affære, når Casper Christensens rolle fremføres så utroværdigt på den store skærm. Udlændinge kan umuligt finde de danske gloser og præstationen særligt fængende, men vil i stedet nærmere tænke: ”Hvor meget har Danmark betalt for at være med i filmen?”.

Rebel Wilson er derimod en fascinerende skuespiller, der førhen har imponeret med sit komiske talent i bl.a. Bachelorette (2012) og Pitch Perfect-filmene (2012-2017). Og på grund af netop disse tidligere underholdende roller kan man ikke undgå at have høje forventninger til solid underholdning i denne nye film, hvor hun endda selv er producer. Samme form for energi, sprælskhed og komik skal man dog lede længe efter i The Hustle.

Efter en fremragende introduktion af de frygtløse powerkvinder, bliver der gradvist længere tid imellem de komiske indslag. Kun en lille håndfuld sjove udtalelser og twists bliver skænket til biografgængeren, hvilket i bund og grund er en skam, når den er tænkt som en komedie. Det er i sandheden også ærgerligt, at Anne Hathaway ikke bidrager med komikken, men derimod blot tilfører en kedelig karakter med en forfærdelig upålidelig britisk accent.

En af de få gode scener, der faktisk giver et smil på læben, er, når Penny taler om at rejse til Thailand. Hun ved ikke, hvordan man korrekt udtaler øen Phuket og udtaler den derfor som ”fuck-it”, hvilket både fremkaldte et smil på den store skærm, såvel som i biografsalene.

Jeg ville så gerne have, at filmen fungerede, da den umiddelbart lyder spændende, sjov og med masser af girlpower. The Hustle havde virkelig potentiale med Rebel Wilson – men det er desværre ikke nok. Hendes medskuespillere og filmens udvikling gør ærgerligvis, at man sidder med en flad fornemmelse efter filmens 93 minutter.

Med en komedie er det forventeligt, at latter vil fylde biografsalen en god portion af tiden, men dette var altså ikke tilfældet denne gang. I stedet kunne man til fordel fylde en skål popkorn derhjemme og streame en af de mere vellykkede komedier, because this ain’t it!

Kommentarer