TERMINATOR GENISYS: Schwarzenegger er tilbage – desværre.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Rasmus Angelsnes Hansen
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Jeg vil være ærlig og sige, at jeg ikke havde de store forventninger til denne film. Jo, de to første Terminator-film er nogle af de bedste sci-fi-actionfilm nogensinde, men de nyere film i serien har været nogle tvivlsomme affærer. Men det kunne jo være, at den femte film kunne fortælle en flot historie i det gammelkendte univers – Arnold er jo tilbage!
Jeg gik altså ind i biografen med både åbenhed, men også en vis pessimisme, men blev dog overrasket over, hvor dårlig en film Terminator Genisys egentlig var.

De nyere film har med mindre held holdt sig inden for den kronologi, de to første film satte op. Det roder Terminator Genisys bod på ved at lave en ny ’alternativ’ tidslinje, hvor de stort set ignorerer de tidligere film. En spændende idé, som gav dem mulighed for mere frihed.
Vi står i det snart gennemtraskede scenarie: Judgement day er sket, og Sarah Connor & co. skal igen redde menneskearten fra de onde robotter fra Skynet. Et plot som lyder mistænkeligt bekendt.

Der er da heller ikke meget originalitet at komme efter.
”I’ll be back”, ”Come with me if you want to live” og ”Your clothes; give them to me” er sætninger som kendere af serien har hørt mange gange før, og vi snydes da heller ikke denne gang. Selvfølgelig er det fedt, når Arnold igen vækker liv i den gamle T-800 robot, men når filmen begynder direkte at overføre scener fra de gamle film, så bliver det for meget af det gode. Det bliver lidt pinligt, når filmen igen og igen laver mere eller mindre åbenlyse ’remakes’ af gamle scener.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Terminator Genisys[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:2-stars

[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2015[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Alan Taylor[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Dette ville dog være tilgiveligt, hvis filmen også havde noget nyt og spændende at byde på. Det formår den simpelthen ikke.
Terminator Genisys består grundlæggende af 3 ting: actionscener, fanservice og scener, der forklarer universet til nye seere. Når plottet af og til kommer op til overfladen og bliver synligt, så er det kliché efter kliché efter kliché, vi får at se. Jeg tror ikke, der er én eneste nytænkende eller original tanke i denne film. Den leger lidt med nogle spændende elementer, men formår slet ikke at udforske dem.

Arnold Schwarzenegger er som sagt tilbage, og han gør det godt som T-800 robotten, men det er tydeligt at mærke, at det er 12 år siden, han sidst iklædte sig de vante klæder. Her bliver Arnolds alder brugt smart, da robotten også er blevet rusten med årene, og det fungerer faktisk. Det er dog synd at stjernen, hvis prominente ansigt ses på samtlige reklamer, er blevet reduceret til en næsten ligegyldig bikarakter som hives på scenen, når der skal være lidt ekstra action.

Arnold gør det fint, men det virker som om, han ikke er den eneste, der har fået at vide af instruktør Alan Taylor, at han skal spille som en robot. De fleste andre skuespillere leverer de mest flade og kedelige præstationer, jeg længe har set. Undtagelserne er Emilia Clarke og J.K. Simmons, som prøver alt, hvad de kan for at puste liv i det døde manuskript.

Når denne knap og nap, når at hive sig op på 2 stjerner, så er det pga. actionscenerne. Selvom der heller ikke er meget nyt under solen her, så er de rå og vellavede, og det fungerer især godt på den store IMAX skærm. Hvis du er fuldstændig ligeglad med en spændende og engagerende film, men bare gerne vil se Arnold hoppe igennem en helikopter, så er det her filmen for dig.

For mig var det bedste ved filmen suset i maven, da det vante Terminator-temamusik bankede ud af højttalerne under rulleteksterne.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer