Runner Runner løber men kommer ingen vegne

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Hasse Bill Jensen[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Richie (Timberlake) er en glimrende online pokerspiller og Princeton-studerende, der dog alligevel hovedsageligt tjener sine penge på at hverve nye spillere til diverse pokersites. Giver det mening? Egentlig ikke.[/vc_column_text][vc_column_text]Da rektor beder Richie om at indstille pokereskapaderne, indser Richie, at han ikke har råd til at gå på Princeton. Han vælger derfor at indskyde alt, hvad bankkontoen indeholder for én gang for alle at tjene kassen – på online poker. Han ender naturligvis med at tabe hele lortet, men modstanderens spilleradfærd viser sig at være så unormal, at der må være tale om snyd.[/vc_column_text][vc_column_text]Ejeren af pokersitet, hvor snyderiet er foregået, hedder Ivan Block og ligner Ben Affleck på en prik og styrer sin forretning fra Costa Rica. Richie vælger derfor naturligvis at rejse til Costa Rica (hvor han fik pengene fra, ved jeg ikke) for at gøre Mr. Block opmærksom på, at der foregår snyd på sitet og få sine tabte penge tilbage.

Virker det realistisk?
Nej.
Lykkes det?
Tjo.
Men det er faktisk først her, filmen for alvor begynder.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Runner Runner[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:
3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2013[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:
Brad Furman[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Block ser..
…muligheder i Richie, der snart er inde i varmen. Richie inviterer tilmed nogle af sine poker-venner til Costa Rica, for at de også kan arbejde for Block. Det hele ser altså ud til at være fryd og gammen. En dag bliver Richie dog lige kidnappet af FBI, der vil have ham til at være rotte for sig, da de mener, der foregår noget uldent. Det gider Richie imidlertid ikke, hvorefter han løslades.[/vc_column_text][vc_column_text]Den sidste der indser, at Block bruger beskidte metoder til at styre sin forretning med, er naturligvis Richie, men i første omgang indfinder han sig egentlig bare med, at det er en del af spillet. Blocks brug af Richie bliver dog efterhånden farligere, og Richie vil egentlig ikke være med i hulen mere. Men Blocks indflydelse i landet er stor og hans netværk vidtrækkende, hvorfor Richie i lufthavnen erfarer, at han ikke kan forlade landet.[/vc_column_text][vc_column_text]Desuden har Block, i et forsøg på at kontrollere Richie, købt Richies gambler-far ud af sin spillegæld og ’ejer’ ham derfor nu. Det er dog ikke noget, der for alvor går Richie på, tro det eller ej. Rebecca havde nok været en bedre voodoo-dukke i det henseende, men det havde Mr. Block overraskende nok ikke set.[/vc_column_text][vc_column_text]Med ryggen mod muren begynder Richie at lægge en plan, og den er faktisk ikke så dum endda, men tag selv ind at se, hvad han hiver op af hatten.[/vc_column_text][vc_column_text]Pegefingeren
Den unge instruktør Brad Furman viste sidste gang takter med The Lincoln Lawyer, men kan slet ikke følge op med middelmådige Runner Runner. Heller ikke Timberlake, som ellers har prøvet kræfter med hovedroller i In Time og Friends with Benefits, kan løfte opgaven, og han viser her, at han først og fremmest er sanger og ikke skuespiller. Affleck slipper som en af de eneste rimelig uskadt fra den her film. Han gør det faktisk fint i rollen som durkdreven psykopat, der dog aldrig rigtigt får lov til at rulle sig ud. Arterton gør det da ok, men hendes karakter er flad og i sidste ende ret ligegyldig for handlingen. Hun er primært et kønt ansigt.[/vc_column_text][vc_column_text]Afsluttende må jeg..
… bare konkludere at Runner Runner skuffer på de fleste områder og dét selvom, at jeg gik ind til filmen med rimelig lave forventninger. I min optik smider filmen et utal af setups af sted, som vi aldrig får payoffs på. I det henseende føler jeg mig altså lidt som Richie – snydt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer