[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Emilie Fabricius Hacke[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]I Abernes Planet: Revolutionen bliver vi præsenteret for, hvad der bedst beskrives som en veludført teknologisk markering. Filmen er et godt eksempel på, hvad der sker, når Hollywood rammer plet og får alt til at gå op i en højere enhed i en yderst velfungerende actionfilm.

Aber til hest
I de første minutter af filmen præsenteres vi for filmens store stjerner – aberne. En virus har udslettet størstedelen af den menneskelige befolkning og en flok af overudviklede aber, ledet af Cesar, har formået at etablere et velfungerende og menneskelignende samfund i en skov uden for San Fransisco.
Alt ånder tilsyneladende fred, indtil aberne en dag støder på en gruppe mennesker i skoven. Menneskerne er på jagt efter strøm til deres koloni inde i byen, og med hjælp fra abernes retfærdighedssøgende leder Cesar formår de at indgå en skrøbelig aftale om fred. Freden forstyrres dog hurtigt af angsten for at blive udraderet og fører til en voldsom kamp om dominans, hvor bånd brydes, og kun den stærkeste art overlever.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Abernes Planet: Revolutionen[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:
[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2014[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:
Matt Reeves[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Undervejs i fortællingen gøres der ved hjælp af spejling i karaktererne opmærksom på, hvor stor lighed der er mellem de to grupper – menneskene og aberne. Dog er det hos aberne, at dybden i karakterne er størst, og det er her, hvor sammenhængen mellem baggrundshistorie og handlinger fungerer bedst. Aberne fremstår derved mere interessante end menneskernes lidt fladere karakterer, hvis sideløbende historier aldrig bliver fulgt helt til dørs.

Teknologisk overlegenhed
Allerede i de første minutter bliver man konfronteret med filmens teknologiske overlegenhed. Universet og især aberne er så overbevisende, at selv den største skeptiker kan overbevises. Brugen af motion capture er tæt på sømløs og kommer aldrig i nærheden af at være en ’joke’ – fremfor at rive beskueren væk fra historien fængsles man af de veludførte computergenererede eksistenser. Det er derfor heller ikke til overraskelse, at manden bag Cesar er selveste Andy Serkis – også kendt som Gollum – der endnu engang viser sin fremragende færdighed i at legemliggøre fiktive væsener og bringe dem til live i en meget overbevisende facon.
Den eneste teknologiske ligegyldighed at finde i Abernes Planet: Revolutionen er brugen af 3D.
En publikumstræffer
I dens veludførte teknologiske og actionprægede helhed er Abernes Planet: Revolutionen en sikker publikumssucces. Handlingen er lige til og har en god kobling til dens forgænger– et godt eksempel på en film, der tager publikum i hånden og fortæller dem præcis, hvad de har brug for at vide – og hvem de skal holde med. Selvom det ikke er en film, der som sådan udfordrer beskueren, er man fuldstændig fastlåst i universet i de to timer filmen varer, og der gives da også anledning til tematikker, der er værd at tænke over.
Alt i alt er Abernes Planet: Revolutionen et fremragende eksempel på en flot udført og vellykket storfilm, hvor der spilles på alle de rigtige tangenter. Filmen forstår at balancere mellem intense actionscener og fordybelse i karaktererne på en sådan måde, at det aldrig bliver kedeligt for tilskueren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Kommentarer