OPTAKT TIL BLODIG WEEKEND: Død, ødelæggelse og masser af sjov

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Bjarke Johansen[/vc_column_text][vc_column_text]Spindelvæv og edderkopper pryder krogene, spøgelser dingler fra loftet, og utallige græskar står og griner dagen lang i butiksvinduer og private hjem overalt i landet. Det er oktober, og med oktober følger Halloween, højtiden, hvor alt det uhyggelige kravler frem og spreder lige så meget sjov og ballede som gys og gru. Og for enhver elsker af det gode, kolde gys er Halloween heller ikke komplet uden at par grumme film på skærmen. Så hvad kan være bedre end at se masser af dem, flere dage i træk, på biografskærmene? Det er præcis, hvad genrefilmfestivalen Blodig Weekend, der for fjerde år i træk åbner dørene til Cinemateket, tilbyder hele landets biografzombier i oktobers sidste, mørkeste uge.

Nok har festivalen tidligere år foregået i september, og nok foregik festivalen sidste år over hele to weekender frem for blot en enkelt som i år, men det betyder på ingen måde, at programmet er mindre spændende, end det har været før. Årets program byder på alt fra vanvittige babysittere, forladte sindssygeanstalter, zombier, dæmoner og alt, hvad det gyserhungrende hjerte ellers begærer.

Og hvis filmene ikke alene er nok, så er der så mange andre (u)hyggelige indslag at glæde sig til, at det virker helt svimlende. Her er fem film/arrangementer, du skal se frem til på

5. VI ER DØDE, VI ER HVIDE

Nok har der været rigeligt med zombier på film og tv de sidste par år, men herhjemme har det set sløjt ud, hvad vandrende lig angår. Ud over Dennis Jürgensens herlige roman Kadavermarch fra 1991 er det kun blevet til et par kortfilm, såsom Zomedy (Mads Rosenkrantz Grage & Jacob Ege Hinchely, 2011), Opstandelsen (Casper Haugegaard, 2010) og Zombiehagen (Jonas Ussing, 2014). Men det vil Bo Mikkelsen ikke finde sig i. Derfor har han instrueret den danske Sorgenfri, der for øjeblikket går sin gang på festivaler verden over, og altså også kan opleves på Blodig Weekend længe før den officielle danske premiere! De døde vandrer gennem gamle Danmark onsdag d. 28. kl. 21:30. Bo Mikkelsen er selv til stede til at præsentere sit værk.

4. COLLECTOR’S MARKET

Hvor stor filmsamlingen end bliver, så kan ens dvd’er og blu-rays altid bruge nogle nye naboer. Og der er rigelig mulighed for at udvide familien, når der lørdag den 31. oktober kl. 12:00 er Collector’s Market, hvor diverse filmbutikker og personlige samlere sælger ud af deres varer. Her vil der være alt, hvad et godt gennemtygget hjerte kan begære af film, bøger, retro tegneserier og andre samlerskatte. Derudover vil festivalens internationale gæster også være til stede, men det kommer vi til.

3. FEST PÅ THE BRASS MONKEY

Det eneste, der før har haltet lidt på Blodig Weekend har været de sociale indslag. Sidste år var der koncert med det underholdende synthrock-band Nightsatan, der også viste deres skægge kortfilm Nightsatan and the Loops of Doom (Christer Lindström, 2013), men det var så også det. Men nu, hvor festivalen foregår i oktober er det oplagt at holde fest. Og det bliver der også på The Brass Monkey, hvor bandet Tremolo Beer Gut optræder. Så har man brug for at bevæge sig efter mange timer i biografsæderne, er der rigelig mulighed for at danse med de døde den 31. oktober, fra kl. 22:00.

2. GÆSTELISTEN

Som altid dukker flere internationale gæster op til festivalen, lige fra de glade debutanter til de gamle mestre. Sidste år strømmede folk til fra nær og fjern for at møde Lloyd Kaufman, skaberen af Troma Entertainment og film som The Toxic Avenger (1984) og Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006) samt Ruggero Deodato, der stod bag Kannibalmassakren (1980). Og i år er der også fornemt besøg. Brian Yuzna, der har produceret mange af gyser-darlingen Stuart Gordons film dukker op og introducerer zombieklassikeren Re-Animator (Stuart Gordon, 1985) samt sin egen Society (1989). Jörg Buttgereit, skaberen af den enormt kontroversielle ekstremgyser Nekromantik (1987), der handler om præcist, hvad titlen antyder, kommer også på besøg. Han introducerer både Nekromantik og antologiflmen German Angst (Jörg Buttgereit, Michal Kosakowski & Andreas Marchall, 2015), som han selv har instrueret et afsnit af. Begge mænd er derudover til stede til Collector’s Market, så de mange fans kan få en autograf, mens flere af debutantinstruktørerne dukker også op til deres egne film.

1. ”HAIL TO THE KING, BABY!”

Festivalens sidste film Spring lyder ganske vist ret interessant i sig selv. Men det, der uden tvivl lokker flest af filmens publikum i sædet er, at der forud for filmen bliver vist første afsnit af den nye tv-serie Ash VS Evil Dead, der er den længe ventede fortsættelse til Sam Raimi’s Evil Dead-filmserie, hvor stakkels Ash Williams (en nu lettere afdanket Bruce Campbell) kæmper mod onde ånder hidkaldt af en gammel bog. Fans har sukket med stor længsel efter en fortsættelse i over 20 år, og nu er den her endelig – og endda på seriens officielle premieredag. Begge dele kan opleves søndag d. 1. november kl. 19:15.

Men tro ikke, at det er alt. Ud over disse begivenheder er der både quiz og seminar, og kan man slet ikke få nok af gyserfilmene blev der fra i går mandag d. 26. oktober uploadet adskillige godbidder på Blockbuster.dk.

Du kan se festivalprogrammet HER.

Og en liste over Blockbuster-filmene HER.

Jeg har i hvert fald allerede blod på tanden og kuldegysninger. Og jeg skal nok få mere af begge dele festivalen igennem. Lad os håbe, jeg slipper levende fra det og kan fortælle jer mere til den tid.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer