Mudret mix af klassisk Disney & venindefilm

[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Af Cécilie Anna-Camille Zimmermann[/vc_column_text][vc_column_text]En venindeflok af feer bor i et harmonisk blomsterlandskab på skatteøen. Zarina, historiens hovedperson, er nysgerrig, vovet og har det med at komme ud i problemer. Alle veninderne har deres eget særlige talent. Klokkeblomst er en innovativ opfinderfe, de andre feer har henholdsvis vandtalent, lystalent, dyretalent, vindtalent og plantetalent.

Feer kan kun flyve ved hjælp af gult tryllestøv, der formeres via blåt støv. Der findes kun de to farver støv, men Zarina eksperimenterer, trods forbud, med at lave tryllestøv i flere farver. Eksperimenterne får katastrofale følger, og Zarina bliver sendt væk fra tryllestøvsfabrikken, hvorefter hun begiver sig ud i verden. Et år senere afholdes et stort show, hvor feerne optræder med deres talenter. Zarina vender tilbage, bedøver alle og stjæler det blå støv. Nu er det så op til Klokkeblomst og de andre veninder at få det blå støv og Zarina tilbage igen. Zarina er dog blevet piratkaptajn og noget af en antagonist imod harmonien i blomsterlandet.

Pigefilm

Filmens plot behandler en tematik om anerkendelse for ens talent, noget Zarina ikke får for sine eksperimenter. Til gengæld roser piraterne Zarinas talenter til skyerne. De vil have hende til at lave tryllestøv nok til at få skibet ud og flyve. Piraterne er ikke til at stole på, og pludselig er Zarina afhængig af, at veninderne redder hende.  Her fremgår et andet grundtema: venskabets styrke.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:

Klokkeblomst og Piratfeen[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:
3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:

2014[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Peggy Holmes[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:

USA[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

piratfe
Den udspekulerede kaptajn står med Piratfeen, der sætter kursen med det stjålne blå tryllestøv på hoften.

Det er ikke til at komme udenom, at det er en børnefilm til småtøser, der kan lide venindemagi. Tøseaspektet ses især hos den forfængelige vand-fe Rosetta, der kun taler om tøj og hår. Historien fortælles tilpas pædagogisk til, at man, hvis man ser en del film, kan forudse alt. Hvorvidt en 9-årig pige bliver overrasket, er dog svært at sige. Dog er der mange twists, og historien fortsætter tilpas hurtigt til, at man ikke når at kede sig.

Falde på halen

Disney-traditionen tro er filmen spækket med slapstick humor. Det største eksempel herpå er, da Zarina kaster forskelligt farvet tryllestøv på veninderne, og derved bytter om på deres talenter sådan, at de alle gennem resten af filmen er klodsede til deres magi. Desuden er piraterne komiske på klassisk vis. Derudover er der et fjoget ’gøg og gokke’-lignende par fe-fyre, der virker malplacerede, da de kun er med i fire minutter af filmen.

Piraternes rigtige kaptajn er dog en underholdende udspekuleret skurk. Filmen spiller på en intertekstuel streng, da han uden tvivl er den unge kaptajn Hook, inden han bliver bitter og får sin klo. Hooks ærkefjende, krokodillen med det tikkende ur, indgår endda også med sin egen baggrundsfortælling.

Malplaceret sang og musik

Amerikansk teenagepop, der uden tvivl tiltaler målgruppen eminent, starter og afslutter filmen. Ud over det klassiske følelsesfyldte underlægningsmusik indgår der også to

fe-til-fange
Klokkeblomst forsøger at nå ind til den sammenbidte piratfe Zarina.

musical-numre, der begge virker malplacerede. De virker kun til at være der som en form for henvisning til de gamle Disney film.

Det første musicalnummer indleder filmen og synges af Zarina. Hun danser gennem blomsterlandskabet i selskab med biller, der vugger i takt til musikken. Man kunne frygte en full-blown musical efter det, men musicalaspektet vender først tilbage på piratskibet, hvor piraterne synger en klassisk sørøversang spækket med fysisk komik og fjollede kommentarer fra de uintelligente pirater.

Klodset miks

Eventyret om Klokkeblomst og Piratfeen er, hvad den er: En pigefilm fyldt med slapstick og et forudsigeligt plot. Langt hen ad vejen klarer den det godt. Den er komisk og eventyrlig. Det går dog alligevel galt, når filmen prøver på både at være en hip venindefilm og klassisk Disney. Det lykkes kun på en mærkeligt mudret måde. Dele af slapstick-humoren fremstår påtaget og unødvendig, som de førnævnte Gøg og Gokke-feer, og musicalnumrene virker akavede i animationsfilmens ellers lige ud af landevejen veninde-action-eventyrs plot. Alt i alt er filmen sikkert glimrende underholdning for en 7-9 årig fe-glad pige.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer