MONEY MONSTER: Tempofyldt thriller

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Ida Lydom Thomsen[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Kald mig gerne dårlig forberedt, for da jeg gik ind til pressevisningen på Money Monster som afløser for en anden anmelder og in medias eksamensræs, havde jeg ikke lige fået tjekket, at det var Jodie Foster, der stod bag denne Wall Street-thriller. Det overraskede mig ærligt talt en smule set i forlængelse af hendes temmelig dystre film The Beaver fra 2011 og hendes egen ret seriøse karriere som skuespiller. For selv om Wall Street-thriller også lyder lidt dystert, så er det her ikke nogen socialrealistisk film om den lille mands kamp med verdens økonomiske centrum. Næ, her er smæk for skillingen, og der er skruet op for musik, humor, farver, violiner og så er der rigtig meget af en ret fjoget George Clooney.

 

Money Mon$ter er navnet på et tv-program, hvor den egenrådige vært, Lee Gates (George Clooney), rådgiver seere om køb og salg af aktier i et tempofyldt show med dansere og lydeffekter i massevis. Hans producer, Patty (Julia Roberts), styrer programmet fra kontrolrummet og forsøger at få ham til at holde sig til manus. Da der en dag dukker en ung fyr med en pistol og et bombebælte ind på settet, er crewet pludselig gidsler i en dramatisk situation, hvor de dog stadig må passe deres job og have kameraerne kørerne. Hele verdens opmærksomhed retter sig mod studiet, hvor den unge mand forlanger en forklaring på, hvordan et stort firma kunne miste 800 mio. dollars, heriblandt hans sparepenge.

Thrilleren er cirka halvanden time lang, og det er bare helt perfekt. Her har vi nemlig med en film at gøre, der først og fremmest forstår at holde spændingen kørende og skabe solid underholdning uden at blive trukket i langdrag. Men hvor man har været meget behersket på længdefronten, så har den visuelle side fået lige lovlig meget lir til min smag. Det indebærer blandt andet et utal af klip fra nyhedsprogrammer, der rapporterer om hændelsen, stærke farver og virkelig mange locations, på trods af at den primære historie finder sted i ét rum. Der er højt tempo, mange klip og høj production value – det er bare ikke så stilet.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Money Monster[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Jodie Foster[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Måske har det også noget at gøre med, at programmet, som Clooneys rolle er vært for, virker som en parodi på et tv-show med sine dansere, dårlige puns og generelle useriøsitet. Det er ikke et program, jeg ville stole særlig meget på, hvis jeg skulle ud og investere. Roberts og Clooney er begge udemærkede i filmen, men da man har valgt at fokusere på suspense og krisesituation, får vi nærmest intet at vide om deres karakterer fra andet end måden, de reagerer på i studiet. Specielt Lee Gates-rollen kunne have brugt mere dybde, for han fremstår lige en tak for tåbelig til, at det giver mening.

Money Monster har en fin selvironisk tone og mange sjove sekvenser, men udførslen er for poppet. Jeg mistænker den lidt for gerne at ville have et stærkt budskab om grådighed og korruption og effekten det har på almindelige, hårdtarbejdende mennesker, men det er simpelthen for meget en underholdningsfilm til rigtigt at brænde i gennem til seeren. Jeg kunne ikke lade være med tænke på, hvor meget potentiale filmen kunne have haft, hvis man havde ladet plottet udspille sig i universet fra serien The Newsroom, hvis seriøsitet ville have givet plottet mere tyngde[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer