Artikel
MARVEL CINEMATIC UNIVERSE – Hvad sker der nu?

Med Avengers: Endgame (2019) og Spider-Man: Far From Home (2019) sluttede fase 3 af Disneys gigantiske filmunivers, Marvel Cinematic Universe (MCU) med et ordentligt festfyrværkeri. Endgame overhalede Avatar (2009) som den bedst sælgende film nogenside, mens Far From Home har slået sig fast som den 23. bedst sælgende.

Så der er da noget at se frem til. Men hvad er det helt præcist?

Ja, der er sådan set masser at ting. Her i 2019 er det slut med MCU-film: der kommer ikke flere i år. 3 film har allerede haft premiere (Captain Marvel (2019), Endgame og Far From Home), og de næste to år kommer til at være intense.

I 2020 ser det ud til, at der kun kommer to film: Black Widow (2020) har fået dansk premieredato d. 29. april og introducerer Taskmaster og Yelena Belova (Florence Pugh) som Natasha Romanoffs (Scarlett Johansson) fjender. Desuden udkommer The Eternals (2020) også med den danske premieredato d. 4. november. Her får vi blandt andet fornøjelsen af at se Richard Madden genforenes med sin Game of Thrones (2011-2019) kollega Kit Harrington. På rollelisten får vi således også Lauren Ridloff som Makkari, den første døve superhelt i MCU.

Men det er ikke det eneste, der kommer til at rulle over skærmene næste år. The Falcon & The Winter Soldier (2020) kommer også til at få premiere på streaming tjenesten Disney +. Denne nye tjeneste burde komme til Danmark i slutningen af 2019 eller starten af 2020, så derfor kan du også glæde dig til at blive genforenet med Sebastian Stan som Bucky Barnes og Anthony Mackie som den nye Captain America, Sam Wilson.

Når vi springer over i 2021, så får du travlt, hvis du vil være med på beatet, når det gælder Marvel-serier og -film.

Når Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings udkommer til februar 2021, så vil det absolut ikke være første gang, man får Ten Rings-logoet at se: her vises det for første gang i MCU i Iron Man (2008). (Foto: Disney)

Der udkommer nemlig hele fire film og fire tv-serier på blot et år:

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (11. februar 2021), Doctor Strange and the Multiverse of Madness (6. maj 2021), en unavngivet Spider-Man 3 film (15. juli 2021) og Thor: Love and Thunder (4. november 2021).

Vi får dermed første introduktion til Kung-Fu mesteren Shang-Chi (Simu Liu). Har du styr på din MCU, så vil du vide, at en af de ærkefjender, vi allerede har mødt, har et nært forhold til The Ten Rings, som filmen vil omhandle – nemlig the The Mandarin (Ben Kingsley i Iron Man 3 (2013)). Der har været spor af de 10 ringe i MCU-filmene i bl.a. Ant-Man and the Wasp (2018), selvom de kan være svære at få øje på.

Så kommer serien WandaVision (2021), som vil give et indblik ind i, hvad der mon foregik mellem Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) og androiden Vision (Paul Bettany). Ifølge tidlige kilder, så vil filmen dykke ned i Maximoffs superkræfter. Ifølge andre kilder tyder det på, at vi for første gang nogensinde vil lære Wandas børn, tvillingerne William Kaplan (Wiccan) og Tommy Shepherd (Speed), at kende.

Efter WandaVision, udkommer Doctor Strange and the Multiverse of Madness, som introducerer den ene heksemester til den anden med netop Scarlet Witch som en hovedperson. Egentlig ville det være spændende at se, om ordet Multiverse her beskriver princippet om delte universer. Far From Home legede lidt med idéen, og har man læst tegneserierne, så ved man, at Wanda Maximoff har de store kræfter, der skal til for at få flere universer til at smelte sammen. Kevin Feige fortalte til San Diego Comic Con, at hvad end der kommer til at foregå i WandaVision også kommer til at have konsekvenser i Doctor Strange 2. Derfor bliver det ekstra spændende at se, om Marvel Studios tør tage fat i en Multiverse-storyline.

Det er ikke nemt at være Spider-Man, der som delebarn skal finde ud af, om det er Disney eller Sony, han skal ejes af. (Foto: Disney, Sony, MCU Direct)

Nu når vi alligel snakker om troldmænd, så skal vi snakke om den anden serie, der vil få premiere på Disney + i foråret 2021: nemlig Loki. Den vil følge karakteren Loke (Tom Hiddleston) gennem menneskehedens historie, men repræsenterer i sidste ende en Loke fra en anden tidslinje. Dette er således den Loke, der i Endgame forsvinder med Tesseracten i hånden, mens Tony Stark (Robert Downey Jr.), Steve Rogers (Chris Evans) og Scott Lang (Paul Rudd) vender tilbage til 2012 for at stjæle nogle Infinity Stones. Det bliver altid lidt indviklet, når der blandes tidsrejse ind i tingene…

Men hold fast! For nu kommer den tredje MCU Spider-Man film. Den har endnu ikke fået nogen titel, og det er endnu uvist, hvor meget Sony og Disney har aftalt. For filmen var jo næsten ved slet ikke at blive til noget. I løbet af sommeren brudte forhandlingerne sammen mellem de to studier, og derfor kunne det godt have været overstået med Tom Holland i hovedrollen som edderkoppen.

Heldigvis fandt Kevin Feige og Sony frem til en aftale, som ville afrunde Peter Parkers historie i MCU på rette vis. For Sony har sine egne planer om at lave et Cinematic Universe, som de lancerede med Venom (2018) og Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018). Det ville ikke overraske mig, hvis Tom Hollands Spider-Man pludselig stod ansigt til ansigt med Tom Hardys Venom. Forhåbentlig vil det gå lidt bedre end sidste gang, de to karakterer mødtes på film.

Selveste Black Widow har også haft Mjølner i hånden en enkelt gang. (Foto: Marvel Comics, What If? Age of Ultron #03)

Den næstsidste serie, som vil få premiere på Disney + i midten af 2021, er What If…?. En What If…? tegneserie er baseret på gakkede “hvad nu hvis…” scenarier. Hvad nu hvis Natasha Romanoff pludselig viste sig at kunne løfte Mjølner? Hvad nu hvis Steve Rogers pludselig viste sig at være undercover HYDRA-agent? Serien vil byde skuespiller Jeffrey Wright velkommen som karakteren The Watcher, en gammel kending fra tegneserierne, der observerer alt, hvad der foregår på Earth 616 (tegneserieuniverset). Men serien vil også få alle skuespillerne, vi efterhånden kender så godt, til at lægge stemme til disse animerede versioner af deres karakterer. Kun Robert Downey Jr. og Chris Evans er ikke på listen, som ellers tæller Toby Jones (Arnim Zola), Michael B. Jordan (Killmonger) og Michael Rooker (Yondu), blandt andre.

Efter den syrede serie er det blevet tid til at introducere den sidste film, der har premiere i efteråret 2021, nemlig Thor: Love and Thunder. Taika Waititi er tilbage i instruktørstolen, og det tænkes, at han nok er hovedårsagen til, at Natalie Portman vælger at vende tilbage til MCU. Efter den fiasko, som Thor: The Dark World (2013) var, så var det forståeligt nok, at hun ikke ville være med mere.

Patty Jenkins havde oprindeligt været instruktør på The Dark World, men blev skubbet ud til fordel for Alan Taylor. Patty Jenkins fik således lov at vise sit værd som filminstruktør med Wonder Woman (2017) i stedet. Gensynet med Natalie Portman som den skønne Jane Foster bliver et tordenskrald – bogstaveligt talt. Jane Foster har i tegneserierne været den kvindelige Thor gennem en årrække nu, og hvis Jane Foster får lov at løfte Mjølner, som Natalie Portman gjorde ved San Diego Comic Con, så kommer det til at blive aldeles episk.

Der findes ikke kun én Hawkeye. Der findes to. (Foto: Marvel Comics, Hawkeye #22)

2021 sluttes af med Hawkeye tv-serien, der introducerer den anden Hawkeye, Kate Bishop. Kate Bishop overtog Hawkeye-navnet, efter den originale Hawkeye (Clint Barton) forsvandt sporløst i tegneserierne. Det var selveste Captain America, der overrakte Hawkeyes bue til Kate. Da hun med tiden beviste sit værd over for Barton, fik hun lov at beholde den, mens Barton trak i Ronin-udstyret i stedet for. TV-serien her glæder jeg mig absurd meget til, specielt fordi jeg vil enormt gerne vide, om den kommer til at trække på Matt Fractions prisvindende Hawkeye-tegneserie (2012-2015). Serien genintroducerede Bartons høretab, hans storebror (skytten Barney Barton) og hele Hawkeyes tragiske forhistorie. Clint havde en voldelig og alkoholisk far og en hård opvækst i cirkusverdenen.

Alt tyder i hvert fald på, at Matt Fractions version af karakteren kommer til at være indflydelsesrig. Den skrifttype, Hawkeye-seriens logo er skrevet med, matcher nemlig den, som blev brugt i den ikoniske tegneserie. Får man også den étøjede hund, Lucky, at se, så ville jeg dø en lykkelig nørd.

I forhold til 2021 ser 2022 dog stadig relativt tom ud.

Det er faktisk kun Black Panther 2, der har fået en fastlagt premieredato: 5. maj 2022. Ryan Coogler vender tilbage som instruktør, og Chadwick Boseman udfylder rollen som T’Challa igen. Forhåbentlig kommer vi til at se mere af Wakanda og dets kultur. Personligt ville jeg elske at se mere foregå mellem T’Challa og M’Baku (Winston Duke), og det endelig opgør mellem den sorte panteren og den hvide gorilla.

Nu begynder jeg at spekulere vildt, da det stadig ikke er fastlagt, hvordan horisonten kommer til at se ud herfra. Forhåbentlig sker der noget, der vil ligne dette i 2022:

Blade, med Mahershala Ali i hovedrollen, vil få premiere. Det ville betyde, at vi får et gensyn med den gamle kending, som blev skildret af Wesley Snipes, lige inden vi trådte ind i det nye årtusinde. Der er pt. ingen andre navne tilknyttet filmen end Ali. Det kunne være spændende at give to andre filmpremierer i forlængelse af Blade; nemlig Guardians of the Galaxy Vol. 3 og en Deadpool/X-Men-film.

Ryan Reynolds, som har spillet Deadpool i de forrige to film (2016 og 2018), var på besøg hos Marvel Studios i starten af ugen. Dette betyder således, at der er håb forude for den maskerede og kræftramte superhelt. Specielt hvis vi ser tilbage på de film, der er udkommet året før: Doctor Strange and the Multiverse of Madness ville være et godt bud på, hvordan man kunne introducere X-Men-mutanterne til MCU. Vær ikke overrasket, hvis Wade Wilson pludselig laver sjov med, at Ryan Reynolds også var med i Blade: Trinity (2004), og at han endnu en gang er en del af det store filmunivers.

Marvels første muslimske superhelt, Kamala Khan, kommer til Disney+ sammen med den skønne og grønne Jennifer Walters, og tragiske Moon Knight. (Foto: Marvel Studios)

Af tv-serier, der kunne få premiere på Disney+ i 2022, ville det ikke overraske mig, hvis Ms. Marvel, Moon Knight og She-Hulk var iblandt dem.

Mest interessant er faktisk helten Ms. Marvel. Som nævnt  er der mulighed for, at karaktererne Wiccan og Speed tropper op i MCU. Kate Bishop er således også bekræftet, sammen med en ældre Cassie Lang og en måske/måske ikke yngre Loke, der kredser rundt om MCU-universet som en ukendt måne. Med alle disse yngre karakterer på plads, mangler vi egentlig kun Miss America (America Chavez), Hulkling (Teddy Altman), Prodigy (David Alleyne) og Marvel Boy (Noh-Varr) til at skabe helteholdet Young Avengers.

Udover Ms. Marvel er der en anden stærk kvinde, der bliver en del af MCU i skikkelse af Jennifer Walters, alias She-Hulk. Walters er Bruce Banners kusine, som han gav en blodtransfusion i tegneserierne. Dette forvandlede den dygtige advokat til den frygtindgydende She-Hulk. Med Professor Hulk i MCU og således en mulig blindgyde for Hulks udvikling ville She-Hulk være et umiddelbart fantastisk bud på at genoplive interessen for karakteren.

Og sidst men ikke mindst er også Moon Knight på vej. Karakteren Marc Spector kan bedst beskrives, som hvad der ville ske, hvis Batman havde en personlighedsspaltning. De første hints om Moon Knights tilstedeværelse kunne allerede forekomme i Black Widow-filmen, hvor Taskmaster optræder. Taskmaster, som er kendt for at kunne kopiere alle fysiske bevægelser, vil nemlig helst ikke kopiere Moon Knight’s bevægelser, da Moon Knight hellere vil modstå slag og smerte, end han vil slå igen.

De fantastiske fire tilhørte 20th Century Fox og blev således en del af Marvel Studios’ mulige karakterer, da Disney opkøbte 20th Century Fox i foråret 2019. (Foto: Marvel Comics)

Når vi kommer frem til 2023, så er det hele rimelig usikkert. Der er ingen datoer fastlagt, men der er masser at tage af fra det store Marvel Studios-buffetbord:

De bedste bud til 2023 ville være Captain Marvel 2, som potentielt kunne introducere mere Kree-kultur og bl.a. hive Noh-Varr med ind i historien. Desuden kunne det også være et passende tidspunkt at få Fantastic 4 rebootet endnu en gang. Med et smil på læben kunne det måske være en mulighed for at få Chris Evans tilbage som Johnny Storm, men jeg tror nu, at Evans er færdig med MCU – også selvom jeg ville ønske, at det var anderledes.

Med Fantastic 4 følger Victor Von Doom også med, og hvis ikke Sony har givet Disney lov til at bruge Sinister 6 eller Norman Osborn, så ville Von Doom være en oplagt fjende at slås imod, indtil Marvel Studios endelig får taget sig sammen til at introducere Galactus.

Når vi frem til 2023 uden at have haft en film med Avengers i titlen, så ser jeg det her som en mulighed for at introducere et nyt hold. Om det bliver Secret Avengers, Dark Avengers eller Young Avengers kan ingen sige med sikkerhed, men med alle de kort Marvel Studios og Disney har lagt på bordet, så ville det undre mig, hvis vi ikke fik Young Avengers at se på det store lærred inden længe.

Marvel Studios og Disney har givet udtryk for, at der er meget mere på vej end bare disse film. Morbius har Jared Leto tilknyttet hovedrollen, X-Men-filmene er på vej ind, men også Namor the Submariner og Nova står til endelig at få deres biografdebuter. Tilbage står således også Ant-Man, der forhåbentlig også vil få en 3. film. Og hvis jeg måtte være så grådig at bede Disney om at lave en Miss America tv-serie til Disney+, så bliver det med den største glæde, at jeg abonnerer på endnu en streaming-tjeneste.

Kommentarer