MAGIC MIKE XXL: En 3-stjernet fornøjelse

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Sara Prahl[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Min oplevelse med Magic Mike XXL kan bedst sammenlignes med en bid af den berømte, skrigrøde, 3-stjernede spegepølse: Jeg væmmes ved de klamme tilsætningsstoffer, men min gane går i ufrivilligt party mode og nyder den behagelige smag.

Egentlige plots skal man lede længe efter i MM-universet. Mens den første film trods alt bød på en art dannelsesrejse, er der ikke mange, der bliver meget klogere på noget som helst i XXL-udgaven – og det til trods for, at filmen faktisk er udformet som en fysisk rejse gennem USA.

Mike (Channing Tatum), som ellers havde skrottet strippertilværelsen til fordel for kærligheden og voksenlivet, hopper tilbage på vognen med de gamle tampa boys. Turen går til stripkonvention i syden; det sidste våde eventyr, før de efterhånden halvgamle drengerøve skal se sig om efter nye erhverv.

Det er mændene, der er hovedpersoner, men det er kvinderne, der er i fokus. Den næsten to timer lange rejse dedikeres til at vise bløde idealer og hårde mandekroppe – what every woman wants, i hvert fald hvis man spørger good ol’ Hollywood.

Kvinden refereres til som en gudinde eller dronning, som manden er sat på denne jord for at tilbede. Og instruktør Gregory Jacobs har ikke glemt nogen på tjeklisten: der er noget for de store og de tynde, de gamle og de unge, de sorte og de hvide. Alle får en kærlig lapdance med på vejen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Magic Mike XXL[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2015[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Gregory Jacobs[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Ofte bliver det ømt, men aldrig stikker den dybt. Filmen spiller med muskler og hjerte og efterlader kun lidt til hjernen. Hvad skal der ske med drengene efter denne sidste odyssé? Hvad med kærlighed, karriere og familieliv? Spørgsmålene stilles, men der synes i sidste ende ikke at være noget, som et godt dancemove eller et billigt grin ikke kan kurere.

Muskelspil, tangatrusser og grænseoverskridende dansetrin er i sagens natur hele MM-projektets vigtigste ingredienser. De er, om man vil det det eller ej, de tomme e-numre, der skal trække de liderlige kvinder i biffen. Derfor må man da også kreditere filmen for rent faktisk at bruge disse elementer, der tænkes langt mere kreativt ind her end de gjorde i den forgående film.

Samtidig er der skruet op på spasknappen i denne omgang. Hvor Steven Soderberghs 1’er var indiecool men kedelig, er Gregory Jacobs to’er hyggelig og lejlighedsvis faktisk rigtig sjov – om end det til tider mest er, fordi den kikser helt ud. Der er i hvert fald ingen tvivl om, hvilken af de to film jeg helst vil gnaske popcorn og bælle cosmos til, hvis det nu endelig skal være. Også selvom mine trusser forbliver knastørre i begge omgange.

Rykker Magic Mike XXL så grænser rent filmisk? Ved gud nej. Rykker den i trussen? Nja, måske for nogen. Rykker den i smilebåndet? Ja, det gør den sgu.

Som sagt, i det hele taget en 3-stjernet fornøjelse, der gi’r lidt godt til ganen og ikke så pokkers meget andet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer