LEGO BATMAN FILMEN: Bedste Batman siden Bale

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Oliver Marc Noppenaug[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Fandtes der noget bedre end, da man tømte hele spanden fuld af Lego ud over gulvet på børneværelset? Ens mor var ganske vist knapt så imponeret over rodet, men man vidste, at lige så snart klodserne ramte gulvet, så var legen begyndt. Man befandt sig i et univers, hvor kun kreativiteten og fantasien satte grænser. Den følelse må være universel, for det var med samme mantra, at Lego filmen (2014) tryllebandt unge som voksne, og nu følges der så trop med Lego Batman filmen.

Vi følger Batman i vante omgivelser hjemme i Gotham. Her er han selvfølgelig lige så stor en kanon, som han var i Lego filmen. Han kan ganske enkelt klare det hele, men når Jokeren byder på den hidtil sværeste udfordring, viser det sig, at selv Batman nogle gange har brug for venners hjælp for at kunne klare ærterne.

Allerede fra starten af står det klart, at filmen er et spoof på Batmanmytologien, der altid har taget sig selv lidt for seriøst selv, når det blev meget useriøst i f.eks. Batman and Robin (1997). For i virkeligheden er det jo bare en forkælet milliardær, der render rundt i flagermuskostume og banker folk, der er lige så fucked up som ham selv. Men det absolut bedste ved Lego Batman filmen er, at det aldrig føles som om, at det elskede Batmanunivers bliver udstillet, men snarere hyldet på en yderst charmerende facon.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Lego Batman filmen[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:5-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2017[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Chris McKay[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]De danske stemmer i form af Alexandre Willaume, Lars Mikkelsen, Andrea Elisabeth Rudolf m.fl. gør et hæderligt forsøg med stemmearbejdet. Specielt Magnus Milang som Jokeren gør det rigtig godt, når han lige får sneget et vaskeægte Jeppe K-grin ind. Dog er der, og det er måske mit største problem med danske stemmer fremfor originalen, gange hvor oversættelsen bare ikke fungerer. F.eks. et ordspil der ikke kan oversættes eller en joke der er forankret i en anden kultur, og derfor bare ikke giver mening, når den bliver oversat.

Derfor kan man med fordel, hvis man ikke har unger på slæb se den med original tale. For det er nemlig ikke bare en børnefilm. Filmen er spækket med jokes og referencer, der henvender sig mere til et ungt/voksent publikum. Her var jeg selv ret flad af grin over en reference til den gamle Adam West Batman og hans ”Shark repellent bat spray” (Søg efter Rubber sharks can’t beat Batman på Youtube).

Lego Batman filmen er lavet med samme opfindsomhed og fantasi som Lego filmen, og derfor er de også sluppet rigtig fint fra det endnu engang. Det er en utrolig sjov og charmerende film, og derfor kan man da kun se frem til, hvad de finder på at lege med næste gang.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer