Klichéfyldt spændingseffektivitet

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Cécile Anna-Camille Zimmermann[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Vicerektoren Gary (Richard Armitage) på Silvertons High School er enkefar for to sønner. Samtidigt mangler et hold af stormjægere desperat at filme en tornados øje indefra. Der var dog ingen, der kunne have forudset stormens omfang, og snart raser tornadoer gennem Silverton med stadig tiltagende styrke. Stormen kaster nådesløst alle ud i en intens kamp for overlevelse.

I karakterernes kamp for overlevelse gennemlever seeren et virvar af basal, men effektiv, menneskelig grundangst. Filmen er på klassisk katastrofe-thrillervis opbygget af en lang række spændingsklichéer.

Generelt opfører folk sig åndsvagt overfor hinanden filmen igennem, med fare for at det bliver det sidste, de nogensinde gør, og herigennem motiverer skam og skyld karaktererne til at finde og redde hinanden til trods for den kolossale storm.

Desuden ved seerne i tilpas god tid, at tornadoerne er på vej mod Silverton High School, hvor alle byens beboere (selvfølgelig) gemmer sig. Filmholdet deltager i et kapløb mod tid og vejr for at advare og redde byen. Dette spændingsnet er bedre kendt som Last-Minute-Rescues, og dem er der spundet mange af på kryds og tværs af filmens narrativ.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Into the Storm[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:4-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2014[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:
Steven Quale[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Både faren Gary og lederen af filmholdet trodser stormen.  Lederen kaster sig nådesløst ind i stormens midte for at få de ultimative billeder, og faren begiver sig ligeledes direkte ’ind i stormen’ for at redde sine sønner og byen. Far-søn forholdene sætter tonen for et gennemført eksempel af amerikansk følelsesporno. Violinerne hyler og tårerne tegner tykke streger nedad kinder, men det virker. I sidste ende er det mest nervepirrende selve stormen, som er utilregnelig og potentielt set kan ødelægge alles planer hvert eneste sekund. Into the Storm er en tætspundet knude af underholdning, der gør det nært umuligt at sidde stille i salen.

Humoren er tydeligere i filmens Comic Relief, der kropsliggøres af et par komiske karakterer, der filmer åndssvage ting til YouTube og derfor beslutter sig for at køre direkte ind i stormen med deres mobiltelefonkamera.  Comic Relief er endnu et greb fra filmhåndbogen som i dette tilfælde faktisk virker.

Trods filmens klichéfyldte katastrofe-thriller format er Into the Storm vellykket underholdning, der heller ikke prøver at være andet. Den leger bevidst med genren og klichéerne, og bruger dem på til at skabe solid spænding.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer