KINGSMAN: THE SECRET SERVICE: Disciplineret, provokerende og brillerende britisk

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Ida Helene Rovsing [/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Britiske spionfilm er set før. Som et glas whisky er subgenren blevet udtømt, og den sidste tår af nye plottwists er drukket. Det virkede det i hvert fald til. Men i Matthew Vaughns nye film, Kingsman: The Secret Service fyldes glasset op på ny, idet Vaughn formår at blande de nostalgiske filmtraditioner med frisk humor og et ”Kill your darlings”-syndrom.

Gary ”Eggsy” Price (Taron Egerton), hvis afdøde far arbejdede som spion for en tophemmelig militærorganisation kaldet Kingsman, lever på kanten af loven som samfundets taber. Da han en dag arresteres for at have ræset rundt i en stjålen bil, ser topagent og Kingsman Harry Hart (Collin Firth) potentiale i Eggsy, og sætter ham straks i træning til at blive Kingsman. Med dette introduceres Eggsy for en verden af britisk klasse og mere til, for en Kingsman er meget mere end en agent, han er frem for alt en gentleman.

I mellemtiden trues verdensfreden af den underholdende skurk, Richard Valentine (Samuel L. Jackson), hvis idé om at løse det globale klimaproblem er at adskille de stærke fra de svage. Alle kræfter sættes på prøve for at stoppe den destruerende Valentine, inden det er for sent, men ultimativt er det en mission, kun Eggsy kan udføre.

En rigtig gentleman kan altid kende en god årgangswhisky, og denne forfriskende film er fyldt med bekendte gentlemen – og whisky for den sags skyld. Taron Egerton leverer en meget overbevisende rolle som først den flabede, drengerøv, som bliver til en flabet, kickass helt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Kingsman: The Secret Service[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:

4-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2014[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Mathew Vaughn[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
UK[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Til gengæld mister den læspende skurk en del af glansen med sin flade karakter. Man frygter ikke Valentine, kun hans skrækkelige orange kostumer. I stedet venter man ivrigt på hans næste joke. Vaughn sætter det aristokratiske og britiske overfor den amerikanske, underholdende stil ved at have en skurk, som ikke tåler synet af blod, og hvis navn minder om overfladisk materialisme.

Men skuespilleren, der er definitionen på en ægte Kingsman, er tidligere Oscarvinder Colin Firth. Som moderne ridder slår han sig fri af sine tidligere roller som den tålmodige, elskværdige fyr, ved bogstavelig talt at slå løs på dem, der kæmper imod ham. Firth er som en skarptskåret habit, der aldrig går af mode og leverer i denne film en kraftpræstation.

Vaughn instruerer et adrenalinkick af en actionfilm, hvor han i en moderne version samler Arthur, Galahad, Lancelot og Merlin, og blander den moderne fortolkning af riddere med voldsomme lemlæstelser og eksplosive blodbad.

”Manners maketh man”. Manerer er altafgørende for filmens Kingsmen, men her burde Vaughn tage ved lære af sine ord, da kvik komik til slut bliver til plat drengerøvshumor i en film, der ellers er alsidig. Derudover bliver special effect- eksplosionerne, hvor smukke de end er, dog for urealistiske til en så flot konstrueret film.

Kingsman: The Secret Service er dog som en vellykket drink, hvor James Bonds stilede adfærd møder Johnny English-komik med et strejf af det eksplicit blodige fra Tarantino on the rocks.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer