Anmeldelse
KÆLEDYRENES HEMMELIGE LIV 2: Underholdende eventyr uden indhold

Vores kære kæledyr kommer atter i centrum i Kæledyrenes hemmelige liv 2. Max & Co. vender tilbage og viser os, hvad kæledyr måske bedriver, når os mennesker ikke er i nærheden. På trods af nogle sjove øjeblikke, sker der bare ikke så meget i filmen, som man skulle at tro.

Hunden Max (Anders Matthesen) kan ikke lide børn. Eller, det kunne han ikke, lige indtil hans ejer, Katie, får babyen Liam. Med en tumling i hjemmet og mulige farer rundt om hvert af New Yorks gadehjørner bliver Max næsten gjort vanvittig. Det kan en tur på landet måske forhindre. Mens han er afsted, får nabohunden Glitter (Mette Lindberg) den vigtige opgave at passe på Max’ yndlingsbold, men det er ikke uden problemer. Og da Max kommer hjem, bliver han mødt af kaninen Snebold (Mick Øgendahl), der sammen med den nye hund Daisy (Szhirley) har reddet en hvid tiger fra et cirkus, og de to er nu på flugt fra den onde cirkusejer.

Man skulle tro, at en film der forsøger at fortælle tre forskellige historier, ville have masser af indhold. Desværre er det ikke tilfældet. Blandt de tre historier er det kun Max, der gennemgår en nævneværdig forandring, mens alle andre karakterers udvikling tilsidesættes til fordel for komiske indslag. Og det er en skam, for det gør handlingen flad og kedelig, og som resultat virker de små 90 minutter, som filmen varer, meget lange.

Filmen er spækket med komiske øjeblikke og humoristisk dialog, der sandsynligvis vil fungere godt for børn under 13. Det hjælper desuden gevaldigt, at de sjove replikker primært stammer fra komikerne Mick Øgendahl og Anders Matthesen. Selv de mest banale jokes får lidt ekstra krydderi på grund af de to komiker-konger. Er man dog lidt ældre, kan det være, at vittigheder om tis og lort ikke er helt så sjove i længden.

Så er der til gengæld en Shih Tzu-hund med en stor personlighed, der kan sætte et smil på læben. Szhirley skal have ros for sin optræden som netop den frygtløse Shih Tzu, Daisy. Daisy er en kærkommen tilføjelse til filmenes univers, der medbringer masser af friske kommentarer og gåpåmod. Hyrdehunden Gyldenkam (Kurt Ravn), som Max møder på sin tur på landet, skiller sig også ud på den gode måde med sin autoritære og ligefremme tilgang til livet.

Der er ikke meget handling at komme efter i Kæledyrenes hemmelige liv 2, og det er filmens største fejl, for de sjove øjeblikke og selvsikre vittigheder kan ikke redde et overfladisk, udvandet plot. Selv ikke når humoren leveres af nogle af Danmarks største talenter.

Kommentarer