Anmeldelse
Jumanji: The Next Level: Den næste gåde er ligeså underholdende som den forrige

Af Christine Roederer

For to år siden blev vi genintroduceret til det episke spil Jumanji, 22 år efter spillet først blev bragt til det store lærred med Jumanji (1995). I Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) blev det intense eventyr skudt i gang med et vinderhold bestående af firkløveren Jack Black, Karen Gillan, Dwayne Johnson og Kevin Hart.

Præmissen er, at en flok teenagere bliver suget ind i et computerspil og skal arbejde sammen for at overleve, mens de samtidig skal finde ud af, hvad det betyder at være venner. Det håndterede Welcome to the Jungle ganske okay, så da planerne om Jumanji: The Next Level blev offentliggjort, så trak jeg på smilebåndet og tænkte ‘endnu en film-franchise, der laver mere, bare for at lave mere…’

Men jeg skal da love for, at The Next Level skruer op for absurditeten, humoren og action-sekvenserne.

I den virkelige verden er Spencer (Alex Wolff) taget til New York for at studere, Bethany (Madison Iseman) har været på backpacker-tur gennem Sydamerika, Martha (Morgan Turner) er taget afsted på college og Fridge (Ser’Darius Blain) arbejder hårdt for at blive færdig med high school. Det går desværre ikke så godt for Spencer i New York. Lige inden jul vender han hjem til Brantford, hvor han beslutter sig for at genforenes med sin avatar fra Jumanji-spillet, Dr. Smolder Bravestone (Dwayne Johnson).

Det går desværre ikke efter planen, og da Spencer ikke dukker op til en aftale med de andre tre venner, vælger de at følge efter ham ind i spillet. I stedet viser det sig, at det er Spencers bedstefar, Eddie (Danny DeVito), og hans tidligere forretningspartner, Milo (Danny Glover), der er blevet suget ind i spillet.

The Next Level byder på en anderledes rollefordeling end sidste gang vi blev suget ind i spillet: hvor Jack Black leverede en nærmest Oscar-værdig skildring af en teenage-blondine, så leverer han i denne omgang en fantastisk præstation som afro-amerikanske Fridge. Og det er næsten også kun Jack Black, der kan klare det. Dwayne Johnson kaster sig ud i at efterligne Danny DeVitos accent, mens Kevin Hart imiterer Danny Glover.

Det sjove trækker dog også lidt ud – joken om, at bedstefar Eddie og vennen Milo ikke fatter, at de er inde i et computerspil, kunne have været forkortet en anelse. Man har forstået den efter de første par gange. Men, for at være helt ærlig, så byder The Next Level på så meget sjov og ballade, at jeg sagtens kan undskylde det. Alle skuespillere involveret gør et pragtfuldt stykke arbejde med at spille hinandens karakterer, og man er aldrig i tvivl om, hvorvidt det er Eddie, Bethany, Martha eller Fridge, der er inde i en af spillets forskellige avatars.

Henry Jackmans musik skal også lige hyldes, for den hjælper plottet gevaldigt meget på vej i den rigtige retning. Du vil sidde og grine ligesom mig og ikke over hvor pinligt, det var, men faktisk over hvor sjovt det var – og hvis du går og overvejer, om du skal tage hele familien med ind, så kan du sagtens du sagtens det. Jumanji: The Next Level har noget for alle.

Kommentarer