HUNT FOR THE WILDERPEOPLE: New Zealands vildeste duo

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Anne Christine Fabricius[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Hunt for the Wilderpeople sætter ungdommen i fokus. Man skal dog ikke forvente en fortælling om en gennemsnitlig teenager, når man tager ind og ser den smukke film af Taika Watiti. Tværtimod.

Ricky Baker (Julian Dennison) er en rebelsk ung dreng, som er blevet fanget i forældreløshedens utrygge rammer. Han svinger frem og tilbage mellem plejeforældre og systemet. Parret Bella (Rima Te Wiata) og Hector (Sam Neill) er Rickys sidste chance, før han ender i ungdomsfængsel, som bruges til at dumpe de besværlige unge mennesker, når ingen vil have dem. Men det viser sig, at dette sidste stop giver plads til et uventet og humoristisk eventyr i den vilde natur.

Det var meningen, at naturen skulle sætte en stopper for Rickys oprør mod et normalt liv. Men den grænseløse skov ender med at give ham en frihed, som han hidtil aldrig har oplevet. Det kræver en vis tilpasning for både ham og Hector at samarbejde, men deres flugt fra fortiden ender med, at gøre dem til et stærkt team. De to karakterer ønsker på ingen måde at flygte sammen. De flygter godt nok af samme grund: de har begge et ønske om at forsvinde fra jordens overflade, og et endnu større ønske om at forsvinde fra hinandens liv. Men skoven gør, at de må nøjes med hinandens selskab. Ingen af dem finder, hvad de flygtede for, men begge ender med at finde sig selv.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Hunt for the Wilderpeople[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:4-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Taika Waititi[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
New Zealand[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Taika Watiti giver os et æstetisk vellykket alternativ til det, vi kender som det postmoderne, gode liv. I takt med vores to hovedkarakterers flugt i bjergene, mister vi selv interessen for at vide, hvordan Rickys liv kunne have været. På trods af, at han er en dreng, som ikke burde leve så primitivt i den newzealandske skov, så accepterer vi hurtigt, at det måske er der, han har det bedst. Ricky og Hector er kraftige modsætninger, men kemien mellem skuespillerne Julian Dennison og Sam Neill formår at samle dem, og manuskriptet gør dem til et stærkt duo på skærmen.

I sidste ende er det det, Hunt for the Wilderpeople handler om: At finde sig selv og at være et frit menneske. Selvom det lyder som noget, man har set mange gange før, så skal man give filmen en chance. Humoren og naturen gør denne fortælling unik. Man skal måske ikke forvente en gennemsnitlige historie om en rebelsk teenager, men man kan uden tvivl forvente at møde New Zealands mest kiksede gangsterduo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer