HEARTSTONE: Hjerteskærende film om den første kærlighed

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Emma Ellehøj[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Det er ikke nemt at være forelsket. Slet ikke når man bliver det i sin bedste ven og bor i en lille flække, hvor det at være homoseksuel højst sandsynligt resulterer i en omgang tæsk. I Heartstone følger vi de to venner Christian og Thor over en turbulent sommer. De dalrer rundt, fanger fisk, smadrer gamle biler og kigger efter piger i deres lille hjemby, hvor der ikke findes meget andet end får og natur. Alt ændrer sig dog, da indestængte følelser begynder at ulme under overfladen, og de to drenge opdager, at deres venskab er mere kompliceret end som så.

Heartstone er instrueret af den islandske instruktør, med det meget islandske navn, Gudmundur Arnar Gudmundsson, der i sin første spillefilm formår at skildre de tidlige teenageår på en måde, som de fleste nok kan genkende. Der bliver leget S, P eller K, stjålet sprut fra forældre og holdt hemmelige fester, mens de voksne er til halbal. Thor forelsker sig hovedkulds i byens skønhed Beta, og Christian prøver, så godt han kan, at hjælpe til, også når det resulterer i problemer på hjemmefronten. Alt er på spil for de to drenge, der ihærdigt forsøger at komme helskindet igennem tilværelsen uden alt for store ydmygelser. Kameraet følger dem helt tæt, mens de oplever alting for første gang, hvilket resulterer i et følsomt portræt af, hvordan det er at vokse op i et lille indspist samfund, hvor der ikke altid er plads til de store følelser.

Heartstone er måske ikke det mest nyskabende coming of age-drama, verden har set, men filmen skildrer en tid, hvor alt er både nyt og spændende, men også voldsomt og forvirrende, med en usædvanlig følsomhed. De to drenge kommer ud for lidt af hvert. Det er ikke ufarligt at vokse op, når man bor på Island, hvor både voldelige forældre og klippefaldsulykker tilsyneladende er en del af hverdagen. Det sidste formår Thor dog at udnytte til sin fordel, da han indser, at der åbenbart er intet, der imponerer piger som nærdødsoplevelser.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Heartstone[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES: 5-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Gudmundur Arnar Gudmundsson[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
Island & Danmark[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Det både vanvittig smukke, men også barske, islandske landskab sætter på fineste vis rammerne for en film, hvor uforløste følelser og alt det, der ikke bliver sagt, er i fokus. Heartstone er en stille men nærværende fortælling om at blive ældre og prøve at finde hoved og hale i det virvar af følelser, det medfører. Man skal være lavet af sten for ikke at få ondt hjertet, når alt begynder at ramle omkring Christian, der desperat forsøger at holde sammen på både sig selv og venskabet med Thor. Om det lykkes, får man intet endegyldigt svar på, men selvom filmen til tider har en dyster tone, efterlades man med følelsen af, at det hele nok skal gå på den ene eller den anden måde. Forhåbentlig bliver tilværelse lettere med alderen, og de to drenge husker at holde sig på sikker afstand af de islandske klippetoppe.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer