Anmeldelse
GINA JAQUELINE – MIDT I EN DRØM: Der skal også være noget at skrive bøger om

Af Siri Kastbjerg Andersen

Gina Jaqueline er eminent godt ’fundet’, og hvem end, der faldt over hende, og fik idé til at lave en dokumentar, har virkelig fat i den lange ende. Man får en fornemmelse af, at Gina kunne sidde i en gammel, slidt lænestol og tale om træsko. Det ville stadig være spændende, provokerende og tryllebindende at se på. Hun krydrer fortællingen med sjove og intelligente iagttagelser, og i virkeligheden er sugardating ikke det væsentlige i filmen, men bliver en slags sidebemærkning i Ginas historie.

Da DR3 dokumentarserien om sugardateren Gina Jaqueline fik premiere i 2017, afstedkom den unge kvindes ufiltrerede ærlighed blandede reaktioner. Ginas åbne fortællinger om sit tabubelagte erhverv, som fungerer som hendes primære indtægt, skabte både opbakning og foragt, men frem for alt var opmærksomheden enorm. Hvert afsnit blev set af mere end 300.000 mennesker, og den charmerende københavnerpiges livsstil åbnede op for en livlig debat.

I dokumentarfilmen Gina Jaqueline – midt i en drøm har instruktøren bag tv-serien, Sofie Lange Jørgensen, endnu engang fulgt Gina på tæt hold med sit kamera, og filmen fortæller historien om tiden efter serien er rullet over skærmen. Med genbrug af nogle få scener fra serien, starter filmen med en slags ’siden sidst’ for dem, som fulgte serien, og en opsummering for dem, som ikke har stiftet bekendtskab med Gina før.

Vi er tilbage i Ginas teenagelyserøde soveværelse, som er fyldt med læbestifter, høje stilletter og dyre tasker fra gulv til loft. Efter serien får tv-premiere, tager Ginas liv fart, hun kommer på alles læber og opmærksomheden omkring hende er enorm. Hun får opfyldt sin barnedrøm om at skrive en bog, som hun fortæller om i filmens første scene. Hun stopper også med at sugardate, og får mere ro på tilværelsen i en strandvejsvilla i Nordsjælland.

Vi komme ikke ind under huden på Gina på samme måde, som vi gør i serien. Det er ærgerligt, for de sårbare scener i serien er de mest spændende, om end de festlige scener på diskotekstoiletter og dyre hotelværelser er det, som skaber seriens humør og giver den kant.

Til gengæld bliver vi præsenteret for Ginas forhold til sin familie, hvor særligt hendes mor og mormor er i centrum som kvindefigurer, Gina tydeligt har ladet sig inspirere af. Med lyserød paryk og prinsessekrone er familien samlet i lejlighedens stue for at se premieren på DR3-serien. Ginas stedfar holder troligt stuelampen i vatter, så de tre generationer af damer får det helt rigtige lys til deres Instagram-selfie.

Dokumentaren er hurtigt klippet, med en lidt rodet opbygning – og det passer sådan set fint, når man portrætterer et menneske, hvis liv også virker lidt rodet og konstant omskifteligt.

 

Gina Jaqueline – midt i en drøm kan ses på DOXBIO d. 24 oktober i biografer i hele landet.

Kommentarer