FAST & FURIOUS 8: Genindfør bilfrie søndage

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Oliver Noppenaug[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Hvad tænker du, når du hører om Fast & Furious-franchisen? Personligt har jeg ikke set en film i serien siden Tokyo Drift (2006), som er den tredje i rækken. Jeg var under den forståelse, at serien handlede om illegalt gaderæs i smarte biler. Man kan så forestille sig, hvor forvirret jeg var over F8 (Kækt for Fate), som byder på jetpacks, torpedoer, atomubåde og zombiebiler.

Det startede ellers, som jeg forventede: Varme damer og hurtige biler. Dominic Toretto (Vin Diesel) og hans store kærlighed Letty (Michelle Rodriguez) er på bryllupsrejse på Cuba. Pludselig skal Dom køre ulovligt gaderæs. Som man jo gør, når man skal have afgjort noget som helst i denne verden. I et inferno af ild og bildele vinder Dom ræset til stor jubel for cubanerne, der tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med, at der bliver kørt hasarderet dødskørsel i deres gader. Nu er der gået sådan ca. 10 minutter af filmen, og det er så også her, at den stopper med at ligne noget, jeg kan genkende fra mit begrænsede kendskab til serien. Dominic møder det cyperkriminelle mastermind Cipher (Charlize Theron), og det viser sig, at hun har noget snusk på ham. Det bruger hun til at afpresse ham til at lave sit beskidte arbejde og vende sin familie ryggen. Det bliver ellers understreget mange gange, at familie er det vigtigste for Dom. Nu er det op til Letty, Hobbs (Dwayne Johnson) og resten af familien at stoppe Dom og redde verden. Oh, i øvrigt er de alle sammen blevet hemmelige agenter og skal stoppe en ubåd, eller et atommissil, eller en ubåd med atommissiler? Jeg aner det virkelig ikke.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Fast & Furious 8[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2017[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

F. Gary Gray[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Det er nemlig så usammenhængende og åndssvag en historie, at den kan være ganske svær at følge med i. Men okay, fair nok. Jeg antager ikke, at den dybe og gode historie er en del af appellen ved franchisen. Det er vel heller ikke, hvad man forventer, når man ser filmen, men for de uindviede er det altså en svær præmis at sluge.

Og det er vel netop der, hele humlen ligger. Det er nemlig ikke en film for de uindviede. Når man taler om 8. film i rækken af en franchise, så er det en film, der er skabt til de fans, der nød de forrige film. De vil helt sikkert genkende karaktererne og referencerne og være tilpas i et univers, hvor actionfilmens love og logik gælder. For os andre, der ikke nødvendigvis nyder en konstant strøm af oneliners af svingende kvalitet, er det desværre bare noget værre nonsens.

Filmen har dog også gode øjeblikke for os almindelige dødelige. Dwayne ”The Rock” Johnson er som altid en fryd og ligger lunt i svinget til at være den mest elskelige kendis pt. F.eks. er hans kække ’banter’ med Jason Statham, som faktisk også er ret sej, ganske underholdende. Desværre er der bare så få af de gode øjeblikke. Når det så sker, er det som at se en lækker bil på gaden. Man stopper op, smider alt, hvad man har i hænderne, blot for at nyde synet i få sekunder, inden den kører videre, og man igen er omringet af Kia Rio’er og Fiat Multipla.

Min konklusion er altså, at fans af serien med garanti vil få noget ud af endnu en omgang hæsblæsende bilaction med flødebollen Vin Diesel. Vi andre kan passende lade bilen stå og blive hjemme.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer