BROOKLYN 99:
En føniks der genopstod efter 31 timer

Hvis du ikke ser Brooklyn 99, så må du hellere skynde dig at finde det på Netflix eller TV3+. Det er en hylende morsom TV-serie, som både har vundet Golden Globes og skabt masser af fantastiske memes og citater.

Men efter fem sæsoner valgte Fox at lukke og slukke på distrikt 99 i Brooklyn, New York, i den store runde aflysninger, hvor også Lucifer (2015-2018) og The Last Man on Earth (2015-2018) måtte lade livet.

Lad os først kaste et blik tilbage på Brooklyn 99. Det startede i 2013 som en idé Mike Schur og Dan Goor fik sammen. De havde tidligere arbejdet sammen på Parks and Recreation (2009-2015), og at bruge et politidistrikt som ramme for en sitcom virkede som en god idé for de 20 minutter lange episoder. Inden de havde set sig selv om, så havde NBC sagt ja og solgt showet til Fox.

TV-serien følger politiet fra det fiktive distrikt 99 i New York og handler om detektiverne Jake Peralta (Andy Samberg), Rosa Diaz (Stephanie Beatriz), Amy Santiago (Melissa Fumero), Charles Boyle (Joe Lo Truglio), samt Sergeant Terry Jeffords (Terry Crews) og den nye politiinspektør Raymond Holt (Andre Braugher). Det virker måske ikke oplagt at lave en sitcom om en politistation, da temaerne kunne føles alt for nemme, men Brooklyn 99 formår faktisk at tackle problematikker som er meget aktuelle i det amerikanske – og det internationale – samfund.

Serien tager hul på racisme, politivold, sexisme, homofobi og meget mere, men det bliver altid gjort med respekt for de pågældende minoriteter. Disse minoriteter er da også ekstremt synlige i castet: hovedpersonen Jake er af jødisk afstamning, Rosa og Amy er begge latinamerikanere, Terry og Raymond er afroamerikanere, mens Rosa og Raymond også er LGBTQIA+. Rosa sprang for nyligt ud som biseksuel, og Raymond har været et homoseksuelt forbillede fra starten af.

Det kommer dog aldrig til at være seriens pointe, at der er et så ‘diverse’ cast. Hovedplottene er alle sjove, men kan alligevel sætte gang i nogle tanker om, hvordan vi opfører os i dagligdagen

Så da Fox valgte at tage Brooklyn 99 af programmet d. 10 maj i år, vakte det stor opmærksomhed.
Specielt da Lin-Manuel Miranda, Mark Hamill, Seth Meyers, Guillermo del Toro og Sean Astin alle råbte op på Twitter om at redde Brooklyn 99.

Lin-Manuel Miranda, kendt fra musicalen Hamilton (2015) og Disneys Vaiana (2016), sagde blandt andet, at Brooklyn 99 er en af de kun 4 serier han ser; Mark Hamill, aka. Luke Skywalker, skrev #EverythingILikeGetsCancelled sammen med en masse grædende emojier; Guillermo del Toro, instruktøren bag The Shape of Water (2018), lovede nærmest, at Brooklyn 99 ville komme tilbage; TV-værten Seth Meyers kommenterede også, og sidst men ikke mindst skrev Sean Astin, bedst kendt som hobbitten Samwise fra Ringenes Herre-trilogien (2001-2003) også, at han elskede showet.

Alle disse kendisser og skuespillere endte med at skabe en gruppechat, som de kalder ”Guardians of the Nine-Nine”, for at redde TV-serien. Ikke bare det, men synergien mellem dem alle gjorde det bare endnu mere overraskende, da NBC, den TV-kanal som oprindeligt havde sagt ja til Brooklyn 99, valgte at købe det hjem og forlænge det i endnu en sæson.

Alt i alt, så gik der kun 31 timer fra at Fox trykkede på stop-knappen, til at NBC trykkede på start-knappen igen.

Skyldtes det fansene? Skuespillerne? Fans som også er skuespillere? Eller var det bare NBC som besluttede sig for at slå til og få ”deres” show hjem til folden igen? Det er svært at sige. Men Brooklyn 99 fortjener det. Om de andre shows, der blev aflivet, også får den chance vides ikke.

Alt det, jeg ved, er i hvert fald, at Brooklyn 99 vender tilbage til en sæson mere.

Og det glæder jeg mig også helt vildt meget til.

Gør du?

Kommentarer