DU ER DEN:
En humoristisk actionfilm til sommergrinet

Prøv at forestille dig en omgang fangeleg, som aldrig slutter. Lidt à la The Game, det psykologiske internet meme-spil, man altid spiller med i (om man vil eller ej), hvor man taber, så snart man tænker på spillet – The Game som du så lige også har tabt, forresten.

Prøv at forestille dig at bruge en måned om året på at spille du-er-den igennem mere end 20 år. Det har Hoagie, Jerry, Callahn, Randy og Sable gjort. De har spillet siden de var børn, og spillet har fulgt dem gennem fyringer, baby-fødsler, skilsmisser og sågar begravelser.

Resten af vennegruppen mødes således i maj måned for at planlægge det sidste spil for at få fat i Jerry—han vil nemlig gerne trække sig fra spillet, da han skal giftes med Susan (Leslie Bibb). Der er absolut frit spil for at gennemføre det umulige.

Filmen starter med, at Hoagie (Ed Helms) gør Callahan (Jon Hamm) til ”den”. De flyver så med for at gøre Randy (Jake Johnson) ”den”, før de får sidste medlem, Sable (Hannibal Buress), med på planen. Jerrys bryllup er den perfekte anledning til endelig at gøre ham ”den”. Der er dog det problem, at Jerry er ganske ubesejret, kan forskellige slags kampsport, ninja-tricks og generelt bare er lidt af en undercover superhelt. Det er næsten før man tænker ”åh, Hawkeye spillede bare fangeleg i stedet for at være med i kampen mod Thanos”.

Du er den har en god pacing, indtil tredje akt, hvor det føles som om, de ikke helt kunne finde ud af at håndtere det lidt mere melodramatiske med en humoristisk vinkel, som ellers havde været passende hele vejen igennem. Ja, filmen trækker på alle de klassiske amerikanske komedieelementer, men den gør det på en sjov måde, hvor grænserne bliver skubbet lige langt nok til, at der kommer et grin ud af det.

Ed Helms, som vi kender fra Tømmermænd filmene (2009, 2011 og 2013), er sit sædvanlige sjove jeg, mens Jon Hamm og Jeremy Renner får en super god chance for at brillere i komedie-genren som de ikke er så vante til. Renner fik i et ganske kort øjeblik chancen for at vise sit humoristiske talent i The House (2017), men at se ham i noget andet end en seriøs drama-rolle er et opfriskende pust til hans repertoire.

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt han kan tage pis på sig selv, så bliv da også siddende under rulleteksterne.

Også kvinderne i Du er den er gode! Vi har hele fire kvindelige roller i denne film: Anna (Isla Fisher), Rebecca (Annabelle Wallis), Susan (Leslie Bibb) og Cheryl (Rashida Jones) har alle gode øjeblikke, og de er skam heller ikke kun bønder i mændenes du-er-den spil. Anna er den hysteriske konkurrencedyrkende kone, Rebecca er journalisten fra The Wall Street Journal som skal følge spillets udfoldelse, Susan er den kommende brud og Cheryl er jokeren, som kan bryde gruppedynamikken op.

Jeg ville egentlig give filmen 3 stjerner, men Renners grin er sådan en dejlig lyd, som man hører alt for sjældent i hans film. Som en meget stor fan af ham kunne jeg ikke lade være med at sidde og smile.

Kommentarer