Cinerama-karavanen er i landet i København

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Bjørn Juul Andersen [/vc_column_text][vc_column_text]Denne weekend står i retroens tegn, når Cinemateket præsenterer ét af filmhistoriens mest ambitiøse og vanvittige opfindelser: 1950ernes CINERAMA format.

I et episk bredformat på 146 grader, hvor hele tre fremvisningsapparater projekterer billedet, var Cinerama ment som filmindustriens trumfkort imod tv-truslen i 1950erne. Selvom formatet virkede efter hensigten, blev det dog knap så stor en succes – og i 1960erne var formatet så godt som forsvundet.

Men nu kan alle cineaster og filmhistorie-nørder endelig opleve det hedengangne format på egen krop, når de amerikanske filmfolk Randy Gitsch og David Strohmaier har lagt vejen forbi København med en håndfuld ny-restaurerede Cinerama-film med i bagagen.

Fra i dag frem til søndag viser Cinemateket 7 klassiske Cinerama film, inklusiv en dokumentar om fænomenet, – alle introduceret af Cinerama eksperterne Gitsch og Stromaier.

Kom blandt andet ud på åbent hav i Windhammer – The Voyage of the Christian Radich, på en flyvetur over Sibirien i Cinerama’s Russian Adventure eller på eksotisk badeferie rundt i verden i Cinerama Holiday.

Så glem nu lige for en stund Netflix og HBO Nordic og oplev et visuelt ambitiøst format med retro-charmen i top!

Læs mere her: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=11185[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer