Central Intelligence: Hart og Johnson forsøger at træne lattermuskler

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Oliver Noppenaug[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Calvin ”The Golden Jet” (Kevin Hart) er kongen af high school. Den store stjerne på diverse atletikhold, dramaklubber osv. Han er kærester med skolens smukkeste pige, og bliver kåret som ”most likely to succeed”. Robbie Weirdicht( Dwayne ”The Rock” Johnson) er hans diametrale modsætning. Han er tyk, har tandbøjle og er generelt kikset og derfor et nemt mobbeoffer. Calvin, som den eneste på skolen, mobber ham ikke, men er derimod venlig og hjælper Robbie.

Flash forward 20 år senere. Calvin er fanget i et revisorjob og er kørt død i sit liv til trods for, at han giftede sig med sin high school sweetheart Maggie(Danielle Nicolet). I forbindelse med den store klasse-reunion kommer Calvin i kontakt med Robbie, som nu er muskuløs, pumpet og CIA-agent. Robbie får flettet Calvin ind i en historie om mord, terror og korruption, og lige pludselig er hele CIA i hælene på dem.

 

Filmens tagline lyder ”Saving the world takes a little Hart and a big Johnson”. Med dette kække ordspil på hovedrollernes navne, som tilmed tillader en penisjoke, var jeg lettere skeptisk. Allerede ved filmens første joke drog jeg et dybt suk. Det er noget så originalt som en nøgen The Rock, der danser rundt i et fatsuit, og som selvfølgelig ender med at stå i bar røv foran hele skolen til dimissionen. Så var tonen lagt, tænkte jeg, og filmens spillelængde på 107 minutter virkede lige pludseligt meget lang. Men heldigvis tog de røven på mig, for resten af jokesne var måske ikke verdens bedste, men var langt bedre end det pik og –patter sjov som filmens anslag antydede. Det er ikke alle jokes og alt dialog, der er lige velskrevet, men filmen indeholder alligevel en håndfuld momenter, hvor man griner højlydt. Det er yderst forfriskende i forhold til mange af de andre komedier, der bliver spyttet ud for tiden.

 

 
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Central intelligence[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Rawson Marshall Thurber[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Filmens absolutte største styrke ligger i hovedrolleindehaverne Dwayne Johnson og Kevin Hart og deres samspil. I kraft af hans erhverv, som en af verdens mest succesfulde komikere, kommer det ikke som nogen overraskelse at Kevin Hart er en sjov fyr, men det er faktisk The Rock der oftest stjæler billedet. Han gik fra wrestleren The Rock, der uddelte ”The people’s Elbow” til højre og til venstre, til skuespilleren Dwayne Johnson, der gang på gang imponerer med hans charme foran kameraet. Når man er færdig med at klaske sine lår i smadder og de første latterkramper over det umådeligt morsomme navn Robbie Weirdicht(Som jo så bliver til Weird dick), har lagt sig, så indser man hurtigt at The Rock har et naturligt talent for komik. Selv de mindre sjove jokes i kataloget bliver leveret godt, og det er i høj grad hans fortjeneste at filmen faktisk går hen og bliver ret sjov en gang imellem.

 

Centralt Intelligence har dog mere end bare latter på hjerte. Det er også en fortælling om, hvor knusende mobning kan være. Temaets alvorlighed bliver opsummeret ved en scene med Trevor(Jason Bateman), som var Robbies værste mobber i high school. Her siger han, at ”Bullying is a national crisis”, og temaet hænger som en lurende mørk sky over Robbies psyke hele filmen igennem. Det ender derfor også med at blive en fortælling om, at man styrer sin egen skæbne, og at man selv er helten i ens eventyr.

 

Så alt i alt var filmen faktisk ikke så skidt som jeg havde frygtet. Jeg må jo indrømme, at kvaliteten af de seneste års komediefilm havde farvet mig, og jeg var bange for, at jeg skulle igennem endnu en ”Grimsby”, men jeg endte faktisk med at være positivt overrasket, da biografens dunkle mørke lettede. Bevares Central Intelligence er ikke nogen ny Naked Gun-film, og hverken Kevin Hart eller The Rock er nogen Leslie Nielsen, men trods den forudsigelige umage-par-redder-verden-på-trods-af-forskelle-historie var jeg udmærket underholdt og kvitterer derfor med 3 stjerner.

  

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer