CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR: Moden superfortælling med hjerte

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Cecilie Grivne Høier[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Captain America: Civil War har været en af forårets mest ventede film – og med god grund. Det er en af Marvel største ensemble film til dato, med et imponerende cast, der inkluderer stort set alle superhelte, vi hidtil har mødt i universet. Også på de sociale medier er filmen blevet brandet bredt, hvor fans er blevet bedt om at melde sig på enten #teamcap eller #teamironman. For slet ikke at nævne, de tårnhøje forventninger, tusindvis af fans havde pålagt den, specielt efter den lidt akavede blamage, der var Avengers: Age of Ultron.

Vi kommer ind i en verden, der er præget af de tidligere begivenheder i universet. I The Winter Soldier erfarede Steve Rogers (Chris Evans) at hans bedste ven, Bucky Barnes (Sebastian Stan) var blevet hjernevasket af den fascistiske gruppe Hydra og tvunget til at agere snigmorder og terrorist i årtier. Oven i det kommer den generelle mistillid til superhelte, der kommer efter angrebet på det østeuropæiske land Sokovia i Age of Ultron, der resulterede i massetab af menneskeliv.

Efter endnu et angreb ender fatalt for civile, står de over for et svært valg. Omverdenen ønsker, at heltegruppen bliver en slags offentligt ejet enhed, der kun deltager, når FN bevilger det.
Tony Stark (Robert Downey Jr.) beslutter sig hurtigt for at gå med på den, og med ham følger Black Widow (Scarlett Johansson),  Vision (Paul Bettany), den unge Peter Parker (Tom Holland) og Rhodey (Don Cheadle). Steve er dog mere skeptisk; denne aftale går imod stort set alle hans moralske standpunkter.

Først da kongen af landet Wakanda bliver dræbt af Bucky, bliver vægtskålen for alvor tippet. Kongens søn, T’Challa (Chadwick Boseman) melder sig ind i kampen under aliasset Black Panther, og Steve træder straks ind som beskytter for sin gamle ven, der muligvis stadig er en tikkende, hjernevasket bombe. Sammen med ham finder vi Falcon (Anthony Mackie), Hawkeye (Jeremy Renner), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) og Ant-Man (Paul Rudd). Men det er svært at vide, hvem man egentlig kan stole på, og tingene bliver yderligere forviklede, da en helt ny fjende viser sig.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Captain America: Civil War[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:5-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Joe & Anthony Russo[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Kan Civil War så leve op til forventningerne? Langt det meste af tiden, ja!

Der er mange røde tråde at holde fast på, men brødrene Russo, der også stod bag The Winter Soldier, formår at holde fortællingen kørende uden større besvær. Det er en mere moden superheltefortælling med meget hjerte. Der er plads til humor uden plathed, og på trods af det omfattende persongalleri, formår de enkelte karakterer stadig at fremstå ganske tydeligt.

Især Boseman, Mackie og Stan leverer et imponerende stykke håndværk i forhold til den begrænsede tid, de får individuelt. De formår at give historien dybde og menneskelighed uden at bremse handlingen. Action-scenerne er, som forventet af Marvel, mesterligt fremstillet, og drivkræften bag handlingen er stærk og formår virkelig at udnytte karaktererne.

Der er et par enkelte punkter, der trækker lidt ned: en ret søgt, halvformuleret romance, der bliver forsøgt sneget ind midtvejs i filmen, stikker ud, og det tætte bånd, Russo-brødrene fænomenalt viste os mellem Steve Rogers og Bucky i The Winter Soldier, bliver desværre spillet ned i stedet for. Det er en skam, fordi hjertet bag filmen netop er dette forhold, der faktisk giver mere mening som den drivende kærlighedshistorie, end den forcerede kærlighedsscene, der er blevet proppet ind i stedet for. Om det er et forsøg på at afværge eventuelle rygter om homoerotiske undertoner, som der opstod netop omkring The Winter Soldier, må guderne vide. Men det fungerer i al fald ikke.

Overordnet er det dog en meget tilfreds anmelder, der kunne gå ud af biografen efter Civil War. Hvad enten man er superfan af Marvels univers eller bare glad for gode actionfilm, er der noget at elske. Der var plads til forbedringer, som der nu engang ofte er, men overordnet er der tale om en underholdende, menneskelig og stærk fortælling.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer