Anmeldelse
BLINKY BILL – PÅ EVENTYR: Animationsfilm til de helt små

I Danmark har vi Jungledyret Hugo. I Sverige og Finland har man Mumitroldene. I Australien har man så Blinky Bill. Blinky Bill er en ung koala, der har mere fantasi end resten af sin vennekreds og familie. Første gang den lille koala optrådte var i 1933, og der er sket en del med ham siden – men i alle turistbutikker down under kan man finde merchandise med ham på. Så stor er han, dernede.

Blinky Bill har i denne film en drøm om at blive en lige så stor eventyrer som sin far – som forsvandt et år forinden i søgen efter de hvide dragers dal. Blinky Bill forlader sit hjem, uden at fortælle det til sin mor, for at finde sin far. Et par fyrværkerieksplosioner og et møde med en arrig kat senere møder han Nutsy, en lige så nuttet ung koala, og Jacko, en nervøs kraveagam (et firben, der har en krave om halsen).

Vi bliver ført ud i bushen og møder alle Australiens dyr – emuer, wombats, krokodiller, insekter og mere. Og filmen er flot for det publikum, den er lavet til: de helt små. Det er ikke i denne film, at man kommer til at sidde og se konspirationsvideoer på YouTube for at forstå, hvordan den ender, eller hvad disse små detaljer mon betyder – det er lige ud ad landevejen.

Også humoren er i børnehøjde: prut, bøvs, tis og lort bruges som jokes ind i mellem, som vil få alle familier med småbørn til at grine. Forældrene kan dog også glæde sig til absurde scener (blandt andet en wombat hvis pels er farvet, så det ligner en wife beater) og til lidt action.

De danske stemmer består af efterhånden veterane stemmeskuespillere: Allan Hyde er Blinky Bill (udover at spille Godric i True Blood (2008-2014) har han været den danske stemme for Mumi i Mumitroldenes Vinter (2017) og Ron Weasley i den danske version af Harry Potter-film 1 til 5). Han giver Blinky Bill sin naive tildstedeværelse, som er yderst vigtig for filmens fremtoning.

Kristian Boland (den danske John Smith i Disneys Pocahontas (1995), Tulio i Vejen til El Dorado (2000) og den bestøvlede kat i Shrek-filmene (2004-2010)) spiller Blinky Bills far, mens Torben Sekov, Marie Caroline Schjeldal og flere stemmer du kender fra animationsfilm og -tv-serier springer med ind som diverse sidekarakterer. Det er altid sjovt at sidde og prøve, at finde ud af, hvor man har hørt dem før: for man kender stemmerne, og det gør det sjovere, for os voksne der er med inde og se filmen.

Blinky Bill – på eventyr er en underholdende børnefilm, der sikkert vil få de helt små til at snakke om den i timevis efter de forlader biografen. Karaktererne er sjove, underholdende og passer lige til det publikum, der sikkert vil tage ind og se den.

Kommentarer