BLEED FOR THIS: Boksefilm mangler blod på tanden

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Mikkel Tengvad[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Hvis der er en ting, Hollywood elsker, så er det at smide fløjlshandskerne og tage boksehandskerne på. Og så elsker de desuden altid en rigtig heltehistorie. Heldigvis besidder Bleed for This begge ting, for den sande historie om Vinny Pazienza er en historie om en af sportsverdenens største comebacks nogensinde.

Den kække bokser, spillet af Miles Teller, har hele sit liv kæmpet i ringen, men pludselig skal han lære at kæmpe uden for den kvadratiske gladiatorscene. Efter en brutal bilulykke brækker den unge bokser nakken, og lægerne spår hans chancer for nogensinde at bokse igen til at være ikkeeksisterende. Med metalskruer i kraniet og et monstrum af et metalstativ om hovedet må Vinny vende sig til en tilværelse, der ikke er et liv værdigt.

Desværre begynder filmen på dette tidspunkt at forsvinde ned i samme hul, som Vinny ligger brak i. Filmens eksplosive potentiale bliver knust, og vi må forberede os på en langtrukken optræning, der ikke altid er lige spændende. Aaron Eckhart gør dog et bravt forsøg på at bringe liv i fortællingen som den afdankede træner, Kevin Rooney, men uheldigvis læner han sig lige lovligt op ad karikaturen. Træner og elev er dog det eneste forhold, der synes interessant, da både mor, far og kæreste er ligegyldige karakterer, der aldrig rigtig biddrager med noget mindeværdigt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Bleed For This[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES: 3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Ben Younger[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Karaktererne er ikke de eneste, der har svært ved at gøre et væsen af sig. Selve historien mangler spænding, og selv hvis man ikke kender den sande historie, er handlingsforløbet forudsigeligt. Vi bevæger os mod et comeback, men først skal der spildes blod, sved og tårer – samt en god omgang træningsmontage.

Når Vinny så langt om længe får boksehandskerne på igen, begynder filmen endelig at genvinde momentum. Der kommer nogle gode scener ud af en entusiastisk Teller, der fuld af liv og energi er klar til at bokse igen. Men hvem vil bokse mod en, der står til at blive lam, hvis man rammer ham forkert?

Resten af tiden er filmen jævnt underholdende og til tider særdeles nervepirrende. På intet tidspunkt formår den dog at elevere til sammenlignelige kæmpers niveau. Den har hverken Rocky’s (1976) folkelige dramatik, Raging Bull’s (1980) æstetiske overskud eller Million Dollar Baby’s (2004) rørende melodrama. Det er tydeligt, at Ben Younger har hentet inspiration fra samtlige af disse film, men det bliver et blandet miks uden den helt store pondus.

Vinny ”The Pazmanian Devil” Pazienzas sande historie er i særdeleshed utrolig. I spillefilmsformat er opskriften dog ikke lige så overbevisende. Bleed for This genskaber boksefilmens dramatik til tider, men desværre er store dele af filmen en tandløs oplevelse, der ikke giver meget blod på tanden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer