BIG HERO 6: Disneys svar på Marvel tegneserie imponerer

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Emilie Fabricius Hacke[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Disneys nyeste film i rækken af animationsvidundere, Big Hero 6, danner rammerne for et eksperiment med udgangspunkt i det nye samarbejde med Marvel. Filmen formår at skabe et univers, der både interesserer og charmerer i historien om venskabet mellem robotgeniet Hiro Hamada og den skumfiduslignende robot Baymax’ actionfyldte og humoristiske bedrifter i byen San Fransokyo.

Allerede før filmen begynder, serveres der et brag af et festmåltid i form af den oscarnominerede korte animationsfilm Feast af Patrick Osbourne. Den hjertevarme og humoristiske fortælling om en lille hunds syn på dens omkringliggende verden lægger tonen an for en biografoplevelse, der både får én til at trække på smilebåndet, holde vejret og føle sig rørt.

En kort stund efter ruller billeder af San Fransokyo over lærredet. Vi befinder os i byens undergrund, hvor ulovlige robotkampe finder sted. Her præsenteres vi for hovedkarakteren Hiro, der bruger sit robottalent lidt anderledes, end storebror Tadashi havde ønsket. I håb om at overtale Hiro til at bruge sit talent fornuftigt tager Tadashi ham med på ’nørde-skolen’ (oversat: teknologisk universitet) for at vise ham teknologiens muligheder. Her møder Hiro fire andre ’nørder’, der besidder hver deres mærkværdige egenskaber og skøre navne.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Big Hero 6[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:

6-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2014[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:
Don Hall & Chris Williams[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Det største interessepunkt viser sig dog først, da Hiro introduceres til Tadashis opfindelse Baymax. En robot, der ved ordet ”av”, aktiveres og giver sundhedsmæssig vejledning. Da en skæbnesvanger episode ændrer Hiros tilværelse, er det op til Baymax at rette op på sorgerne. Dette resulterer i en større mission, hvor der er brug for yderligere backup.

San Fransokyo danner rammen for omgivelserne i fortællingen og skildres til fulde gennem ikoniske elementer fra hver af de to byer. Sammen harmonerer de og skaber et interessant og originalt univers, hvor både San Fransiscos gamle traditioner og Tokyos futuristiske essens fanges. Filmen er ikke bange for at dvæle ved de smukt kreerede omgivelser og enkelte komiske scener, der herved opnår endnu større effekt.

Dertil understøttes filmen hele vejen igennem af et imponerende score. Både de lyse og mørke scener i filmen tilføres endnu større gennemslagskraft i form af den effektfulde harmoni mellem billedet og den komponerede musik. Dette opnås især i en scene, hvor Baymax er ude af kontrol og den underlæggende nærmest Interstellarske lyd hæver intensiteten markant. Dertil sørger Disney for, at titelsangen Immortals af Fall Out Boy giver filmen et ekstra skud energi og bliver hængende i publikums øregang efter filmen.

Hele føleregisteret er i spil, men det er især i de komiske indslag, at der opnås overlegent raffinement, hvilket har stor indflydelse på filmens vellykkede resultat. Det er nemlig blandingen af Disneys nuttede og hjertevarme figurer og Marvels teknologiske superhelteunivers (selvfølgelig ses også en gæsteoptræden fra Stan Lee), der, på trods af småklichéer, gør Big Hero 6 til en fuldstændig gennemført animationsfilm. Filmen er spækket med action, venskab og ustyrlig humor – og de perfekt afstemte karakterer besidder en charmerede originalitet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer