PITCH PERFECT 3: Last Call Pitches:
Barden Bellas synger på sidste vers

Barden Bellas skal endnu engang forsvare deres a capella-ære og bekæmpe skepsis og mandschauvinisme med flerstemmig girl power. Det går som altid ikke stille for sig, og i denne omgang er der tilføjet både daddy issues og en superskurk på en yacht til mixet.

I dette tredje kapitel af historien om a capella gruppen Barden Bellas er pigerne dimitteret fra college, voksenlivet er begyndt, og tilværelsen som ’Bella’ hører fordums tid til. Men virkeligheden på den anden side af universitetets mure er ikke, hvad pigerne havde drømt om. Da Emily (Hailee Steinfeld) inviterer til en genforening ved en a capellakoncert med de nuværende Bellas, glæder pigerne sig derfor til igen at skulle optræde sammen. Det viser sig dog, at de blot er inviteret med som publikum og må overvære deres musikalske efterfølgeres optræden med anstrengte smil. De beslutter efterfølgende at tage på en sidste afskedsturné; på en USO-turné hos de amerikanske tropper i Europa. DJ Khaled vil på turnéen vælge opvarmningsbandet til sin kommende turné, og konkurrenceplottet, som udgør rammen om de to forgangne film, bliver endnu engang omdrejningspunktet for historien.

Konflikten udeblevet

Uanset hvor underholdende filmen er, ville lidt konsekvens for handling og konflikter internt i gruppen have givet filmen den ekstra spænding og følelsesmæssig medriven som man savner. De problemer som pigerne stilles overfor, når aldrig rigtig for alvor at blive problemer, før de bliver løst. Beca (Anna Kendrick) bliver – næsten – stillet overfor et skæbnesvangert valg hen imod slutningen af filmen, men bedst som et spinkelt håb om lidt etisk drama er blevet plantet, løser Barden Bellas det som de plejer; med kærlighed og kompromis. Filmen ligger så absolut ikke op til, at publikum skal andet end ensidigt elske pigerne.

Forventningsafstemning

Hvis du forventer en stor kunstnerisk oplevelse eller en overraskende twist til sidst, så bliver du skuffet. Men hvis du derimod går i biografen med en forventning om at blive underholdt, og giver dig hen til præmissen om, at det er det (og kun det) filmen skal gøre, så kan Pitch Perfect 3 helt bestemt noget. Skuespillerne virker som om de oprigtigt har hygget sig med at optage filmen, og det smitter af på seeroplevelsen. Rebel Wilson løfter kvaliteten med flere længder, og har en stor part i den humor som holder filmens niveau oppe. Hendes karakter Fat Amy får tilføjet et dybere, følsomt lag, da Amys far Fergus (John Lithgow) pludselig dukker op efter mange års fravær. Idéen er god, men det er svært at tro på Lithgow som den ’bad guy’ filmen forsøger at udstille Fergus som, og far-datter forholdet kommer til at fremstå ret utroværdigt.

Filmen lægger utvivlsomt op til, at dette bliver sidste kapitel i Pitch Perfect-serien, både pga. plottet om en afslutningsturné og filmens (for resten ret fjollede) titel.

Kommentarer