Barbershop 3: A Fresh Cut – Overfortalt Chicago historie uden nok charme

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Frederik Rune Kristensen[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Chicago har problemer. Byens rate af kriminalitet er i modsætning til New York og andre amerikanske storbyer, steget de seneste par år. ”Black on Black Murder” er en del af dagligdagen i den vindblæste by. Ice Cube har ikke kunne tage det længere, og prøver med denne efterfølger til en relativt ukendt filmserie, overraskende nok at sætte fokus på dette emne. Det er Ice Cubes forsøg på at lave en ny ”Do the Right Thing”, men filmen kan ikke nå op på siden af Spike Lees mesterværk, på trods af at Spike Lees fætter Malcolm Lee har siddet i instruktørstolen.

 

Ice Cube spiller hovedrollen som Calvin, der driver en frisørsalon/barber på gaderne i Chicago sammen med en hel røvfuld andre mennesker bl.a. Rashad (Common), Angie (Regina Hall) og Draya (Nicki Minaj). Dagligdagen går sin gang som den plejer i barberen med små og store skamysler både internt imellem folkene bag salonen, og udefra i form af bandemedlemmer fra Chicago. For som nævnt er South Side et farligt sted, hvor en dag uden mord er en usædvanlig ting. Calvin må i dette miljø udover at drive sin forretning, også prøve at beskytte sin søn fra at falde i hænderne på banderne.

 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Barbershop 3 – The next cut[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:2-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Malcolm Lee[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Dybest set er den her film en fortælling, om en mands forhold til sin dreng og hans forsøg på at beskytte denne dreng. Det hele er bare i den her film pakket ind i diverse fuldstændige ligegyldige sideplots og så meget dialog, at manuskriptet må have været på min. 200 sider. Der snakkes og snakkes i den her barber, og det er desværre kun sjældent, at der bliver sagt noget, der er værd at høre på. Enkelte gange bliver det interessant, når enten racespørgsmål eller feminisme-emnet bliver taget op i den diversitetsprægede gruppe. Men alt for ofte bliver det blot til samtaler om, hvorvidt Obama nogensinde er blevet klippet i salonen, og hvor pæn Drayas (altså Minajs) kæmperøv er. Det leder opmærksomheden væk fra, hvad det egentlig burde handle om. Og mange af skuespilspræstationerne er langt over the top, når Ice Cube virker som den mest rolige skuespiller, så ved man, at den er gal.

 

Det er som om, at inde bag ved alt fyldet og den ekstraordinære mængde dialog, findes en langt mere skarpskåret film, som kunne sætte fokus på et vigtigt emne i USA i dag. Men det drukner bare alt sammen i slow-motion skud af Nicki Minajs røv, og ligegyldigt ævl. Ice Cube leverer nemlig en ganske habil præstation, og på trods af en kluntet afslutning er historien om Calvin og hans dreng klart den mest interessante i denne film. Gid det dog havde fyldt det hele!

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer