Anmeldelse
BAD TIMES AT THE EL ROYALE: En præst, en sanger, en kultleder og en støvsugersælger går ind på en bar…

Af Christine Roederer

 

Lake Tahoe. El Royale-hotellet. Grænsen mellem Nevada og Californien. 1960’erne. En mørk og stormfuld nat.

Fader Daniel Flynn (Jeff Bridges), sangerinde Darlene Swet (Cynthia Erivo), støvsugersælger Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), søskendepar Emily og Ruth Summerspring (Dakota Johnson og Cailee Spaeny) og receptionist Miles Miller (Lewis Pullman) mødes under omstændigheder, der ville få enhver til at tænke på en omgang ’Cluedo’: hvem gjorde det, hvor, og med hvad?

Det stormfulde vejr, der tordner uden for hotellets værelser, giver en fornemmelse af, at der kommer til at ske noget højst mærkværdigt. Det er som om, der findes en trussel derude, som ingen af hotellets gæster kan forstå eller se. Som om, tordenen bringer dommedag.

At fortælle, hvad der sker i filmen, ville være afsløre for meget – det er umuligt at sige, hvad der gør hver karakter speciel, uden at afsløre alle de hemmeligheder, der gemmer sig bag deres facade. At fortælle, hvordan filmen er bygget op, ville også være for farligt, da det ville ødelægge overraskelsen for publikum.

Har jeg derfor brugt Chris Hemsworth i bar overkrop for at få dig til at trykke på artiklen? Ja, det har jeg. Men det har hele Fox’ markedsføringshold også gjort – og det kan man sagtens forstå. Manden er herlig – også i rollen som kultlederen Billy Bee. Hemsworth får lov at vise en anden, mere seriøs side af sig selv, som man ikke har set i hans andre roller.

I filmen er der en lang, uafbrudt scene – ser man filmen, vil man vide hvilken scene, det drejer sig om. Under optagelserne til denne scene sad Cynthia Erivo og sang live. Dét, man hører, er ikke dubbet. Erivo er en Grammy- og Tony-vindende kunstner. Drew Goddard gjorde noget helt specielt med hendes talent i denne scene – og resten af filmen, for den sags skyld.

Jeg var heldig nok at se den under New York Comic Con, hvor visningen af filmen blev efterfulgt af en diskussion med bl.a. Drew Goddard, Cailee Spaeny og Jon Hamm in the flesh. Fortællingerne fra denne Q&A gjorde filmen sjovere og mere interessant, og man fik indblik i filmens verden på en anden måde, end hvis man havde været til en ganske almindelig pressevisning herhjemme.

Jeg fandt bl.a. ud af, at hotellet blev bygget i fuld udskæring, da Drew Goddard ville have mulighed for at kontrollere vejret på ethvert tidspunkt. Jon Hamm fik manuskriptet stukket i hånden til Sundance, og stod parat til optagelserne to døgn senere. Chris Hemsworth skulle tabe 12 kg muskler efter Infinity War (2018) for at være med.

Bad Times at the El Royale minder om The Hateful Eight (2015), da den har en slags wannabe-Tarantino-aura omkring sig. Udover det minder den også om et klassisk Hitchcock-gys. Hvad handler den om? Ja, meget godt spørgsmål. Det ved jeg godt, men det gør du ikke. Så derfor skal du tage ind og se filmen. Du vil sidde tilbage, og undre dig om, hvordan det kan være, at der stadig bliver lavet så gode film, og hvorfor der går så langt mellem dem.

Du tror, du ved, hvad du går ind til, når du har set traileren til Bad Times at the El Royale. Tro mig: du er ikke forberedt på denne film.

Kommentarer