BAD NEIGHBOURS 2: De dårlige naboer er alligevel et godt bekendtskab…også i efterfølgeren

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Frederik Rune Kristensen [/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Da jeg satte mig ind i biografen for at se Bad Neighbours 2 (2016), havde jeg ikke just regnet med at støde på en samfundskritisk film, der ville tage emnet om feminisme og sexisme op på en interessant måde. Men filmen var et overraskende modent take på debatten om feminisme og sexisme på de forskellige colleges i USA – selvom det selvfølgeligt er svært at kalde en film, hvor der bliver kastet med brugte tamponer, for moden.

Filmen omhandler stadig ægteparret Mac (Seth Rogen) og Kelly (Rose Byrne). De skal til at have et barn til, og der er dermed behov for at flytte for at få mere plads. Så huset skal sælges, og det bliver det, men de nye ejere får 30 dages betænkningstid, og selvfølgelig flytter nogle nye studerende ind i huset ved siden af og medbringer fest, skrald og larm.

Umiddelbart lyder det som det samme plot som i forgængeren, men forskellen denne gang ligger i, at det er piger. Fordi pigerne via lov ikke har tilladelse til at holde deres egne fester, men skal tage til drengeforeningernes, som mildest talt ikke er ligestillende i deres eskapader. Tre piger med Shelby (Chloë Grace Moretz) i front beslutter sig dermed for at flytte væk fra campus og ind i huset ved siden af Mac og Kelly.

Der bliver taget godt og grundigt pis på hele sexisme debatten, men  samtidig bliver der fremstillet en valid problemstilling, og det er højst sandsynligt Evan Goldberg og Seth Rogen, som bl.a. har skrevet manuskriptet, mest politiske film.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Bad Neighbours 2[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:

4-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2016[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Nicholas Stoller[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Det er så selvfølgeligt blandet ind i en masse mere eller mindre morsomme gags, hvor bl.a. et møde med de nye købere af huset, en sort politibetjents første dag på arbejde og en Magic Mike parodi står som højdepunkter. Desværre er der er også en håndfuld jokes, som ikke rammer plet, og det er desværre nogle af dem, der bliver trukket længst, men langt størstedelen af humoren er på højt niveau.

Skuespillerne er også solide uden at være fremragende. Rogen har sin sædvanlige tilbagetrukne charme, hans kemi med Byrne er ganske fin, og de leverer begge deres replikker med rigtig fin timing. Zac Efron dukker igen op, og det er en fornøjelse at se ham i en komisk film, hvor han tager en smule pis på sig selv og sit image. Moretz er også fin som lederen af den nye pigegruppe, men hun når aldrig op på komiske højder som fx hendes rolle i Kick-Ass (2010).

Så selvom Bad Neighbours 2 ikke er den bedste komedieefterfølger, der er kommet inden for de seneste år (den titel tilhører ifølge denne anmelder 22 Jump Street (2014)), så er den godt nok ikke langt efter. Og har man brug for et godt grin blandet med en smule samfundskritisk satire, så skal man ind i biografen og se denne omgang nabokrig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer