Baby Driver: Fart over feltet og fejlfrit soundtrack

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Ida Lydom Thomsen [/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Baby Driver er kærlighedsbarnet mellem Fast and the Furious og musikuniverset fra Guardians of the Galaxy og fungerer til UG med kryds og slange. En super stiliseret, smuk, sjov og til tider rørende film, som jeg er sikker på bliver en af sommerens helt store succeser.

 

Filmen er fortællingen om den unge driver Baby (Ansel Elgort), der står Doc (Kevin Spacey) i gæld og derfor fungerer som chauffør i flugtbiler, der bliver brugt i Docs nøje orkestrerede bankkup i Atlanta, Georgia. Baby, der er en vanvittigt dygtig chauffør, har ar på sjælen, er ekstremt introvert og har konstant musik i ørene. Mens hans kriminelle kollegaer, som bliver spillet af blandt andre Jon Hamm og Jamie Foxx, har travlt med at nedgøre ham, forelsker Baby sig i servitricen Debora (Lily James) og planlægger, hvordan han slipper ud af det kriminelle miljø.

 

Det, som Baby Driver gør helt rigtigt, er at holde biljagterne og den umiddelbare action på et niveau, hvor du ikke føler dig mættet efter et øjeblik. I mange nyere actionfilm er problemet, at mængden af vilde actionscener, biljagter og nærdødssoplevelser er så mange, at man bedøves og bliver ligeglad efter kort tid. Kontrasterne mangler simpelthen. Se bare på de gamle Terminator-film. Sammenlignet med mange nyere film i samme genre, virker de som et par afsnit af Friends. Men det er simpelthen så godt, for dermed bliver intensiteten en overraskelse, og du bliver investeret i handling og karakterer. Baby Driver er perfekt afbalanceret.

 [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Baby Driver[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:5-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2017[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Edgar Wright[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
UK & USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]En anden ting, der sidder lige i skabet, er Baby Drivers soundtrack, der var en herlig overraskelse. Queen, Simon & Garfunkel og Blur er blot nogle af de musikere, hvis musik optræder i nøje koreograferede biljagter og til tider næsten musicalinspirerede scener. Filmen er rytmisk, gennemarbejdet og SKAL opleves på biograflærred og med ordentlig lyd.

 

For os House of Cards-fans er det en evig fryd at se Kevin Spacey på det store lærred. Især efter at femte sæson af førnævnte er blevet ædt råt, og en ny venteperiode er begyndt. Også Jon Hamm, Jamie Foxx og Jon Bernthal fungerer fremragende i Edgar Wrights værk. Dog er filmens største stjerne Ansel Elgort, som vi kender fra dødsflødedramaet The Fault in Our Stars. Med sin charmerende og mystiske kvalitet er han castet perfekt til den skarpe, men underspillede hovedrolle.

 

Kombinationen af et smukt cast, et fabelagtigt soundtrack og en fyldestgørende handling resulterer i en cool film, som de fleste vil kunne underholde sig med. Efter uendeligt mange dyre film, der trods store stjerner på plakaten bliver bedøvende og middelmådige, er det en fornøjelse at se en film, der er fuld af kreativitet, humor og musik samtidig med, at der er biljagter, der vil kunne få selv de mest fartglade filmfans til at juble.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer