AVENGERS: AGE OF ULTRON: Superhelte på autopilot

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Bjørn Juul Andersen[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Iron Man, Captain America, Black Widow, Thor, Hawkeye og Hulk står i en rundkreds med ryggen mod hinanden, og i bedste superheltestil rundsmadrer de utallige ineffektive robotter, der er intet match for de overlegne super-hævnere.

Lyder overnævnte genkendeligt? Hvis du har set Joss Whedons The Avengers fra 2012 er der ikke synderlig meget nyt at komme efter i forsættelsen Avengers: Age of Ultron. Men er fornyelse nu også et krav? Det må være op til den enkelte at vurdere.

Efter at have besejret Loke og hans alien-hær er Avenger-teamet atter samlet i filmens prolog, hvor de i en hæsblæsende, actionmættet og yderst underholdende scene overmander en Hydra-borg et sted i Østeuropa.

Besøget i hos Hydra bliver dog fatalt, da Tony Stark efterfølgende aktiverer det kunstige intelligensprogram Ultron, der efter planen skal fungere som en fredsbevarende supercomputer og lette arbejdsbyrden for the Avengers.

Ultron (med en fantastisk stemmepræstation af James Spader) viser sig dog at være alt andet end fredelig. Og i skikkelse af en næsten uovervindelig dræberobot vil han udrydde menneskeheden, så robotterne kan tage over. Det er nu selvfølgelig op til vores superhelte at stoppe ham og endnu engang redde verden fra ”total annihilation”[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
Avengers: Age of Ultron[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:

3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2015[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Joss Whedon[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Den første omgang Avengers fra 2012 fandt jeg dejlig uhøjtidelig og stærkt underholdende og jeg var nok ikke alene om at føle et lille sus i maven, da de mange superhelte for førte gang i filmhistorien stod skulder mod skulder og sparkede røv. Men den fornemmelse er altså svær at have to gange.

Den første time af Avengers: Age of Ultron følger dog flot op på forrige films høje niveau. Filmen giver plads til de mange superhelte og formår faktisk at trænge længere ned i karaktererne. Især romancen mellem Scarlett Johanssons Black Widow og Mark Ruffalos Bruce Banner/Hulk bringer en følelsesmæssig dybde til historien.

Og det samme gør Jeremys Renners mere menneskelige Hawkeye, der modsat forrige film får masser af screentime – og bruger den godt. Og krydret med masser af velkomponeret action (bl.a. en fænomenal kamp mellem en hypnotiseret og meget vred Hulk og Iron Man i sit gigantiske Hulk-buster suit) er det altså en sand fornøjelse at følge de mange superhelte.

Men efter en time synes de nye tiltag desværre at slippe op.

Igen skal de internt splittede superhelte kæmpe for jordens overlevelse mod en næsten uendelig hær af Ultrons robot-undersåtter, som alle medlemmerne af The Avengers gennemtæsker i så høj grad, at det simpelthen bliver kedeligt at se på i længden. Og igen skal de selvfølgelig lige finde ud af, at den eneste måde at besejre Ultron er ved at stå sammen. Lærte de overhovedet noget fra sidste films massive strabadser?

Og selv ikke holdets nye kuld af farverige superhelte kan fjerne smagen af genbrug. Scarlet Witch, Quicksilver og den mildest talt komiske The Vision bidrager ikke synderligt meget til teamet – og det er op til Iron Man og det gamle slæng igen at levere varen.

Og hvor de komiske indspark i første del af filmen var velplaceret, er den sidste del propfyldt med dumsmarte bemærkninger fra næsten samtlige superhelte – inklusiv den selvfølgelig altid tilstedeværende Nick Fury, der i Samuel L. Jacksons krop snart skal finde sig noget andet at lave end konstant at lave overraskelses entreer i Marvel film. Vi har luret dig!

”Never change a winning team” må mottoet bag AvengersAge of Ultron have lydt. Og filmen kommer da heller ikke til at frustrere den forrige films mange fans. Men de, der havde håbet på en videreudvikling af franchiset, bliver nok en anelse skuffede.

Selvom filmen i første halvdel faktisk lykkedes med at trænge længere ned i karaktererne og præsenterer os for en interessant, ny superskurk, så er Avengers: Age of Ultron en dårligere kopi af etteren, hvor superheltene synes at være slået på autopilot.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer