Anmeldelse
ANGRY BIRDS 2 FILMEN: De vrede fugle rammer ikke plet

De vrede fugle er tilbage! Spillet, der hittede verden over og limede folk til deres mobiltelefonskærme, er vendt tilbage til det store lærred i form af Angry Birds 2 Filmen. Denne gang er det dog ikke de velkendte, vrede fugle og de grønne grise, der er oppe og toppes. Nej, der er nye farer på færde.

Da en ny trussel truer både fuglenes og grisenes tilværelse, bliver de to rivaler, fugle-helten Red (Sigurd Holmen Le Dous) og grisenes leder Leonard (Peter Zhelder), nødt til at samarbejde for at redde deres øer fra ødelæggelse. De samler et hold af heltemodige skikkelser, heriblandt Reds gode venner Chuck (Ruben Søltoft), Bomb (Mikkel Vadsholt) og Mægtige Ørn (Thomas Mørk), samt den kloge og hurtigtænkende Silver (Stephania Potalivo). Sammen må de finde på en plan, der kan uskadeliggøre deres nye, fælles fjende.

Fortællingen er faktisk meget underholdende. På sand heist-film manér må Red og kompagni infiltrere fjendens ø for at redde sig selv, og dette giver lejlighed til flere humoristiske øjeblikke. Filmen introducerer også en sød lille romance mellem den sure, men heltemodige Red og den nye, livlige Silver, hvis tilstedeværelse tilføjer kærkommen kvindelig energi til det ellers testosteron-overvægtige team.

Det halter dog med filmens humor, for selvom fortællingen og manuskriptet som udgangspunkt lægger op til mange sjove stunder, er det i udførslen ikke helt tilfældet. Måske opstår fejlen i oversættelsen fra engelsk til dansk, men der er simpelthen for mange vittigheder, der falder til jorden. Jeg sad ofte og undrede mig over, om et givent øjeblik skulle være sjovt eller ej, og en gang imellem måtte jeg endda grine over, hvor humorforladt en replik var.

Dertil kommer endnu et stort problem ved filmen: usikkerheden om, hvem den egentlig er tiltænkt. Er den til små børn, er den til teenagere og unge, eller er den til de voksne? Jeg ved det ikke, og jeg er heller ikke sikker på, at filmen selv har styr på det. Den indeholder alle slags referencer fra ”Baby Shark” til Beyoncé. Nogle animationsfilm kan lave referencer i flere lag, og dermed gøre filmoplevelsen sjov for et bredt publikum, men det formår Angry Birds 2 Filmen ikke. Medmindre du altså kommer til at grine over din egen manglende indsigt i filmens referencer.

Når ovenstående så er sagt, så er det en rigtig flot film. Alle de forskellige karakterer lader til at være tegnet på hver deres måde, og især fuglene med alle deres forskellige farver er virkelig en fornøjelse at se på lærredet. Man kan næste mærke teksturen i Reds fjerdragt eller Leonards skæg, men filmen bevarer stadig sin spil-inspirerede kreativitet. Filmen skal desuden roses for at have et sprudlende soundtrack, der komplementerer den farverige billedside og tilfører et godt skud nostalgi.

Angry Birds 2 Filmen har rigtig mange gode hensigter. Historien er sjov, billederne er flotte, karaktererne er så livlige, som de kan blive. Der er desværre bare for mange fugle, der ikke rammer deres mål i denne omgang.

Kommentarer