Actionmusklerne svinder ind

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Af Bjarke Johansen[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Barney Ross (Sylvester Stallone) og hans Expendables team er atter på mission, og den skulle have været ren rutine. En våbenhandler skal standses, men han viser sig at være ingen ringere end Barneys gamle partner og medgrundlægger af The Expendables, Conrad Stonebanks (Mel Gibson). Under missionen bliver Caesar (Terry Crews) hårdt såret, og Barney beslutter sig for at afskedige hele sit hold og skaffe nyt, ungt blod – men da disse nye rekrutter bliver kidnappet af Stonebanks, må Stallone redde dem med hjælp fra sine gamle venner.

Joken fortsætter lidt endnu

Da Sylvester Stallone i 2010 samlede alle de største actionstjerner fra de sidste 30 år i den første Expendables-film, var det en drøm, der gik i opfyldelse for mange actionfans. Da 2’eren kom i 2012, blev det opfyldt i endnu højere grad med inklusionen af flere stjerner og ved at give både Arnold Schwarzenegger og Bruce Willis de actionscener, de i den grad manglede i den første.  Med alle actiondrømmene opfyldt i de to første film kunne man frygte, at en tredje film ville udvande joken en del, og det er desværre også lidt det, der er sket.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″ el_class=”facts”][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
The Expendables 3[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES:
3-stars[/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2014[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:
Patrick Hughes[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA & Frankrig[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Stallones tæskehold møder værdig modstand i Conrad Stonebanks spillet af Mel Gibson.
Stallones tæskehold møder værdig modstand i Conrad Stonebanks spillet af Mel Gibson.

Spildt potentiale

Trods hæsblæsende actionscener, veloplagte referencer og en fortsat god kemi karaktererne imellem virker filmen blot som en gentagelse af forgængerne. Nok hygger man sig over Harrison Fords og Mel Gibsons tilstedeværelse, men de tilføjer ikke noget synderligt unikt til denne tredje film i serien.

Flere af karaktererne får desuden ikke lejlighed til at gøre det, de er bedst til. Terry Crews’ våbenekspert bliver hurtigt sat ud af spillet, og selvom Wesley Snipes’ karakter får lov til at kaste med en masse knive, bliver hans kampsportsevner aldrig for alvor stillet til skue. Lundgren og Li får heller ikke lov, hvilket især er en skam med tanke på deres forrygende duel i den første film. Det virker som et spild af talent blot at give hver actionstjerne et gevær og lade dem skyde løs, uanset hvor underholdende actionscenerne ellers er.

Ung og gammel tæsker sammen

Harrison Ford er en af de mest prominente tilføjelser til Expendables-holdet.
Harrison Ford er en af de mest prominente tilføjelser til Expendables-holdet.

Introduktionen af et nyt Expendables-hold lægger op til tematiseringen af de yngre kræfters pres på de aldrende helte. Desværre når interaktionen mellem generationerne kun alt for sent længere end hånende bemærkninger om skiftevis fremskreden alder og manglende erfaring. Omend de alle viser deres værd, havde det været på sin plads, hvis holdene havde vist hinanden mere gensidig respekt, end tilfældet er, så filmen kunne løfte sig over den simple “sæt de unge på plads”-historie.

Der er dog stadig underholdning at komme efter. De unge expendables er enormt dygtige, og tilføjelsen af Antonio Banderas og Wesley Snipes giver det gamle hold et friskt pust takket være deres karakterers komisk vanvittige personligheder.

 

The Expendables 3 er bestemt et underholdende actionbrag, men når man tænker over, hvor effektivt de tidligere film udnyttede alle stjerners evner og gav præcis den rette mængde vidende nik til publikum, så virker denne fortsættelse desværre som en lidt lunken kop te i sammenligning. Man kan dog håbe på, at det kommende, kvinde-fokuserede spinoff, The Expendabelles, kan byde på en variation af den ellers solide formel, når den engang udkommer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer