THE BIG SICK: Komik, kærlighed og koma

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Af Maria Hegerlund[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]For fans af den anerkendte serie Silicon Valley er Kumail Nanjiani et velkendt ansigt. Den pakistanske skuespiller/komiker skabte sit navn på den amerikanske stand-up scene, som han har huseret de sidste mange år. Filmen The Big Sick er Kumail Nanjianis dybt personlige fortælling om hvordan han mødte hans kone Emily V. Gordon og de dramatiske omstændigheder, de pludselig stod over for før deres forhold for alvor begyndte.

Ægtefællerne Kumail Nanjiani og Emily V. Gordon har sammen skrevet The Big Sick, hvor Nanjiani spiller en version af sig selv, mens Zoe Kazan (What If) spiller Emily. Det personlige aftryk smitter af på filmen, der ætser af autenticitet og ærlighed, hvilket gør den ganske særlig.

Med et cast af komiske talenter der, udover Nanjiani, også består af komikeren Bo Burnham (CJ) og Saturday Night Live-stjernen Aidy Bryant (Mary), samt Ray Romano i rollen som Emilys far Terry, har The Big Sick en stram og velskabt komisk tone filmen igennem. Her bliver den velskrevne dialog leveret af mennesker med talent for komisk timing, så der ikke opstår nogen falske øjeblikke, hvilket man også kan tildele en god og rytmisk klippestil.

Udover at The Big Sick er en god komedie, er det også en hjerteskærende romantisk og dramatisk film. Kumail og Emilys forhold er troværdigt fra start til slut. Dette skyldes meget kemien imellem de to skuespillere. Men specielt også når parret rammer ind i problemer, der er skabt af nødvendige løgne; både for at skåne hinanden, deres familier og dem selv.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”facts” width=”1/4″][vc_column_text]ANMELDELSE AF:
The Big Sick[/vc_column_text][vc_column_text]ORDET SYNES: [/vc_column_text][vc_column_text]PROD. ÅR:
2017[/vc_column_text][vc_column_text]INSTRUKTØR:

Michael Showalter[/vc_column_text][vc_column_text]LAND:
USA[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Kumails familie er troende pakistanere og vil have, at han gifter sig med en god muslimsk pige efter deres valg. Af kærlighed for dem, ender ham med at lege med på deres tvangsægteskabs-leg, og holde hvide og amerikanske Emily, drømmen om at blive komiker og sin mangel på tro hemmeligt over for dem. Udover det, holder han også forældrenes retskafne religiøsitet hemmelig for Emily, der heller ikke selv fortæller alt til Kumail.

Det er her det virkelige dramatiske sker, da Emily bliver pludselig syg, og Kumail må give tilladelse til, at hun bliver lagt i medicinsk koma. De tragiske og mystiske omstændigheder omkring hendes mærkelige sygdom tvinger Kumail til at møde Emilys forældre, som i starten er meget kølige overfor ham, men som han langsomt får charmeret.

Ray Romano og Holly Hunter kommer her ind i billedet, som Emilys forældre Terry og Beth. De spiller begge to fortrinligt i deres forældreroller, der langsomt bliver mere og mere elskværdige, når vi sammen med Kumail lærer dem bedre at kende.

The Big Sick er et frisk pust i dens originalitet og ægthed, hvor man tydeligt mærker Kumail Nanjianis og Emily V. Gordon lyst og glæde til at fortælle den historie, der definerede deres daværende ægteskab. Det er en film, der er lige så rørende, som den er sjov. Den strømmer af kærlighed og de problemer og forvirringer, den fører med sig. Både hvad angår unge som gamle parforhold, venskab og familie – på godt og på ondt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kommentarer