CPH PIX: De mest ventede film

Af Niels Harpøth

CPH PIX er lige om hjørnet og vi glæder os helt umanerlig meget. Som det altid er tilfældet, byder de næste par uger på et sandt slaraffenland af filmiske oplevelser.  Hvad end man er til humor, horror eller bare gedigen gennemført filmkunst, så er der mindst et par film til ens smag. Her er fem film, som jeg personligt ikke kan få set hurtigt nok.

TOKYO TRIBE

https://www.youtube.com/watch?v=cMU4YkUzp98

Sion Sono har lavet en yakuza hip-hop opera. Det vil sige en film, hvori unge mænd til konstant dunkende beats forløser deres uenigheder med katanaer og verbale piskesmæld. Hvis man med det udgangspunkt ikke kan levere en af festivalens absolut vildeste og sjoveste oplevelser, har man gjort en hel del ganske galt.

‘Tokyo Tribe’ vises d. 11/04 i Grand og d. 16/04 i Empire. 

WHITE GOD

Efter årevis med systematisk diskrimination slår en kuet minoritet igen med en blodig revolution som følge. Minoriteten, som det drejer sig om, er de herreløse gadekryds, som lever i Budapests gader. Under ledelse af ”hundeskuespillernes Al Pacino” er det menneskenes tur til at få med stokken. Filmen vandt Un Certain Regard prisen på Cannes i 2014, og den har sat rekord for flest hunde on-set: 274 stykker.

‘White God’ vises d. 9/04 i Empire, d. 14/04 i Grand og d. 20/04 i Cinemateket. 

THE DUKE OF BURGUNDY

Hvad det her skal blive til er svært at sige. Sidse Babett Knudsen som dominatrix i en verden udelukkende befolket af kvinder? Fra manden bag Berberian Sound Studio (2012), Peter Strickland? Sign me up and tie me down.

‘The Duke of Burgundy’ vises d. 14/04 og d. 16/04 i Empire.

IT FOLLOWS

Seksuelt transmitterede forbandelser. Det kunne vel dårligt blive værre? David Robert Mitchells lille indie-gyser har tiltrukket sig megen opmærksomhed siden dens præmiere på Cannes sidste år. Der skulle være lagt op til snigende uhygge og masser af subtekst, som man efterfølgende kan guffe sig igennem.

‘It Follows’ vises til Midnatsmaratonet i Empire d. 10/04 og i Grand d. 19/04. 

GOODBYE TO LANGUAGE 3D    

Der er lagt op til et sansebombardement af rang, når den gamle støver, Jean-Luc Godard, kaster sig over 3D. Af alle filmene på årets festival står denne biografoplevelse som et absolut must. Man kan håbe, at sproget bliver hængende lidt endnu, men det ville også være slem skuffelse, hvis man forlader biografen som andet end målløs.

‘Goodbye to Language 3D’ vises d. 10/04 d. 14/04 og d. 19/04 i Cinemateket.

Kommentarer